7/4/17

Πώς να κάνετε αναζήτηση με το Google Chrome αντί του Bing και Edge

Η Cortana στα Windows 10 σας δίνει ένα εύχρηστο πλαίσιο αναζήτησης που είναι πάντα στη διάθεσή σας. Δυστυχώς, σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge και το Bing. Εδώ θα σας δείξω πώς να χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση και περιήγηση το Google Chrome.




Από προεπιλογή, η Cortana θα ξεκινήσει πάντα αναζητήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Δυστυχώς δεν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης διότι η Microsoft έχει κλείσει αυτή την επιλογή. Ευτυχώς, ένα άλλο πρόγραμμα που ονομάζεται EdgeDeflector μπορεί να το διορθώσει αυτό. Ξεκινήστε με τη λήψη του από εδώ και τρέξτε το. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το ρυθμίσετε, κάνοντας μια αναζήτηση με την Cortana. Πατήστε το πλήκτρο των Windows ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.

Πληκτρολογήστε έναν όρο αναζήτησης μέχρι να δείτε «Αναζήτηση στο διαδίκτυο» και κάντε κλικ στο αντίστοιχο αποτέλεσμα. Θα δείτε ένα pop-up μενού που λέει «Πώς θέλετε να ανοίξετε αυτό;» Επιλέξτε EdgeDeflector από τη λίστα και επιλέξτε «Πάντα να χρησιμοποιείτε αυτό το app.» Θα πρέπει τώρα να δείτε την αναζήτησή σας εμφανίζεται στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.
Έπειτα ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων στα Windows 10. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύστημα και έπειτα κάντε κλικ στο «Default εφαρμογές.» Μεταβείτε στο κάτω μέρος του παραθύρου και επιλέξτε «Ορισμός προεπιλογών από την εφαρμογή.» Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κύλιση για να βρείτε το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης σας στη λίστα και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Ορισμός αυτού του προγράμματος ως προεπιλογή» στη δεξιά πλευρά του παραθύρου. Επιλέξτε το Google Chrome ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα θέλετε εσείς.

Αν είστε ευχαριστημένοι με τη χρήση του Bing, τότε όλα οκ. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση με το Google, θα χρειαστεί ένα ακόμη εργαλείο για να γίνει η δουλειά. Μπορείτε με μια επέκταση να ανακατευθύνετε το Bing και πλέον να ψάχνετε με το Google, με μια επέκταση που ονομάζεται Chrometana για το Chrome ή Bing-Google για τον Firefox. 
Σημειώστε ότι αυτό θα ανακατευθύνει όλες τις αναζητήσεις. Έτσι, αν κατευθυνθείτε προς Bing.com και την αναζήτηση για κάτι μόνοι σας, αυτή η επέκταση θα εξακολουθεί να σας ανακατευθύνει στο Google. Αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση με το Bing αργότερα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτή την επέκταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!