9/4/17

Πώς να τρέξετε Android εφαρμογές στον υπολογιστή σας

Αν υπάρχει μια εφαρμογή Android που πραγματικά θέλετε να τρέξετε στον υπολογιστή σας ή στο Mac σας, τώρα μπορείτε να το κάνετε με το Bluestacks. Τι είναι το BlueStacks;







Ας πούμε ότι υπάρχει ένα παιχνίδι που θέλετε να παίξετε στον υπολογιστή σας σε μεγαλύτερη οθόνη και σε πιο άνετο περιβάλλον ή ακόμη και μια εφαρμογή. Αντί της ταλαιπωρία της εγκατάστασης του Android Software Development Kit (SDK) μπορούμε να εγκαταστήσουμε το BlueStacks. Το BlueStacks είναι ουσιαστικά μια αυτόνομη εικονική μηχανή σχεδιασμένη για να τρέξει το Android σε υπολογιστή με Windows ή Mac. 

Υπάρχουν μόνο δύο μικρές ιδιορρυθμίες. Πρώτον, η τρέχουσα έκδοση του BlueStacks τρέχει μόνο Android 4.4.2 KitKat, οπότε αν χρειάζεστε κάτι νεότερο από αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το SDK του Android αντ 'αυτού. Δεύτερον, το multitouch λείπει, εκτός εάν χρησιμοποιείτε το BlueStacks σε έναν υπολογιστή με οθόνη αφής. 

Πώς να εγκαταστήσετε BlueStacks
Για να ξεκινήσετε με το BlueStacks, απλά θα πρέπει να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του ή από εδώ και να κάνετε την εγκατάσταση. Μόλις το πρόγραμμα εγκατάστασης ολοκληρωθεί θα πρέπει στο τέλος να επιβεβαιώσετε το BlueStacks να έχει πρόσβαση στο App Store και στο Application Communications. Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι δύο επιλογές είναι τσεκαρισμένες. 
Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό BlueStacks χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας Google για να συνδεθείτε. Ένας λογαριασμός BlueStacks σας δίνει πρόσβαση σε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά (όπως κουβεντιάζοντας με άλλους χρήστες BlueStacks ενώ παίζετε τα ίδια παιχνίδια όπως εσείς), αλλά το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι συγχρονίζει τις ρυθμίσεις σας σε όλες τις συσκευές.

Μόλις ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του προφίλ σας η οθόνη του υπολογιστή σας θα μετατραπεί σαν να έχετε μπροστά σας ένα tablet. Επιλέξτε τη γλώσσα σας, συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google (για πρόσβαση στο Play Store και άλλα χαρακτηριστικά), και όλα τα άλλα συνηθισμένα πράγματα που κάνετε την πρώτη φορά όταν παίρνετε στα χέρια σας μια νέα συσκευή Android. Μόλις δημιουργήσετε ένα λογαριασμό BlueStacks και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για πρώτη φορά θα λάβετε δύο προειδοποιήσεις ασφάλειας από την Google που δείχνουν ότι συνδέθηκε ο Mozilla Firefox στα Windows και επίσης μια νέα συσκευή Android συνδέθηκε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το BlueStacks εμφανίζεται ως ένα πρόγραμμα περιήγησης ακριβώς σαν τον Firefox. 
Πώς να χρησιμοποιήσετε το BlueStacks για να τρέξετε εφαρμογές Android
Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης του Android, θα δείτε δεξιά στην αρχική οθόνη όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με τη χρήση μιας συσκευής Android: το μενού ρυθμίσεων, το Play Store και άλλα. Απλά χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας, όπως θα χρησιμοποιούσατε το δάχτυλό σας στην οθόνη του κινητού σας. 

Στη δεξιά πλευρά της μπάρας πλοήγησης, θα δείτε ένα μπλε εικονίδιο βέλους. Αυτό είναι το κουμπί «Αναβάθμιση σε BlueStacks Premium». Το BlueStacks είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφημίσεις που πολλές φορές είναι αρκετά ενοχλητικές. Εάν δεν θέλετε να έχετε αυτές τις διαφημίσεις μπορείτε να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα στην Premium έκδοση με 24 $ το χρόνο.

Στη συνέχεια κάτω από τη γραμμή, θα δείτε ένα εικονίδιο φακέλου. Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο διαγράφονται όλες οι ειδοποιήσεις σας, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιείτε το Android σε μια φορητή συσκευή. Η επόμενη ρύθμιση είναι η ταχύτητα για το μενού των ρυθμίσεων. Εδώ μπορείτε να ελέγξτε τις ενημερώσεις σας, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για το BlueStacks (που βρίσκεται κάτω από τις «Προτιμήσεις») ή να μεταβείτε στις πραγματικές ρυθμίσεις της συσκευής Android (κάνοντας κλικ στο «Ρυθμίσεις»). Τα τελευταία τρία εικονίδια είναι απλά εικονίδια για το περιβάλλον εργασίας των Windows και για την ελαχιστοποίηση της εφαρμογής, από πλήρης οθόνη ή και να την κλείσετε.
Τέλος, ας στρέψουμε την προσοχή μας στην πλαϊνή μπάρα όπου θα βρείτε μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες. Οι δύο πρώτες εικόνες από την αριστερή πλευρά, το μπλε και το πράσινο, είναι για τη λειτουργικότητα του BlueStacks ειδικών και σας επιτρέπει να συνομιλήσετε με άλλους χρήστες BlueStacks. Το επόμενο εικονίδιο σας επιτρέπει να αλλάξετε την περιστροφή της οθόνης (είναι ενεργή μόνο σε εφαρμογές που υποστηρίζουν την περιστροφή). Το εικονίδιο της κάμερας είναι για τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης της συσκευής σας Android και κάτω από αυτό θα βρείτε ένα δείκτη στο χάρτη, αν κάνετε κλικ στο δείκτη, μπορείτε να ορίσετε μια ψεύτικη θέση GPS της συσκευής. Το εικονίδιο «APK» σας επιτρέπει να δείτε εφαρμογές που δεν είναι στο Play Store, εφόσον έχετε το αρχείο εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Τέλος, τα τελευταία τρία εικονίδια είναι για την αντιγραφή κειμένων ή εικόνων από τη συσκευή Android στο πρόχειρο του υπολογιστή σας και επικόλληση από το πρόχειρο του υπολογιστή σας στο Android, και ρύθμιση της έντασης ήχου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!