19/4/17

Πώς να αναβαθμίσετε τον Firefox από 32-bit σε 64-bit χωρίς επανεγκατάσταση

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο όπως ο Chrome, Safari εγκαθίστανται στα Windows ως 64-bit εκδόσεις από προεπιλογή, ο Firefox όμως είναι η εξαίρεση. Εάν έχετε εγκαταστήσει την προεπιλεγμένη έκδοση του Firefox τότε έχετε την έκδοση των 32-bit και όχι αυτή των 64-bit, ακόμα και αν εκτελείτε μια έκδοση 64bit των Windows.





Ας υποθέσουμε ότι έχετε πρόσφατα αποκτήσει ένα νέο υπολογιστή με Windows. Μετά την εγκατάσταση της έκδοσης των 32bit του Firefox από την κεντρική σελίδα του, έχετε εγκαταστήσει τα αγαπημένα σας add-ons, τους σελιδοδείκτες σας, και ακόμη έχετε δημιουργήσει κάποια προφίλ για προσωπικούς λόγους αλλά και για λόγους εργασίας, αλλά, τώρα θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση των 64bit του Firefox για καλύτερη απόδοση. Θα μπορούσατε να απεγκαταστήσετε την έκδοση των 32bit και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε την έκδοση 64bit, αλλά αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα χρήσης του Firefox, όπως αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, τους σελιδοδείκτες, τις ρυθμίσεις, τις επεκτάσεις και φυσικά όλα τα θέματα που έχετε επιλέξει.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων του προφίλ σας από την έκδοση των 32bit του Firefox και στη συνέχεια να τους επαναφέρετε μετά την απεγκατάσταση του Firefox και να τους εγκαταστήσετε στην έκδοση 64bit. Αλλά αυτό είναι ταλαιπωρία θα έλεγα. Να σημειώσουμε εδώ ότι η έκδοση του Firefox 64bit μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε 64bit Windows. 
Εάν εκτελείτε την έκδοση 32bit του Firefox (και τρέχετε 64bit Windows), επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα αναζητήστε τη γλώσσα σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Λήψη» του Firefox για Windows 64bit. Κλείστε (όλα τα παράθυρα)του Firefox αν είναι σε λειτουργία. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εγκατάσταση που κατεβάσατε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το εγκαταστήσετε. Η έκδοση 32-bit του Firefox στον υπολογιστή σας, δεν θα πρέπει να καταργηθεί.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του Firefox χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του στην επιφάνεια εργασίας τρέξτε το πρόγραμμα και πηγαίνετε στο about για να βεβαιωθείτε ότι τώρα εκτελείτε την έκδοση 64bit και ότι όλες οι ρυθμίσεις, σελιδοδείκτες, επεκτάσεις, θέματα, κλπ έχουν διατηρηθεί. Όπως είπα και παραπάνω, η έκδοση 32bit του Firefox εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, αλλά αν θέλετε να απεγκαταστήσετε την έκδοση των 32bit του Firefox, μπορείτε.
Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος» κάτω από την κατηγορία Programs. Στη συνέχεια, βρείτε τον Mozilla Firefox «(x86 en-US)». Να είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε επιλέξει τον Mozilla Firefox «(x64 en-US)», που είναι η έκδοση 64-bit που μόλις εγκαταστήσατε.

Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να κρατήσετε την έκδοση των 32bit του Firefox ώστε να μπορείτε να την εκτελείτε μερικές φορές, μπορείτε να βρείτε το εκτελέσιμο αρχείο (.exe) στο φάκελο C: \ Programs Files (x86) \ Mozilla Firefox.

Αν θέλετε να εκτελέσετε την έκδοση των 32bit του Firefox από προεπιλογή και πάλι, απλά κατεβάστε την έκδοση 32bit του Firefox, εκτελέστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να την εγκαταστήσετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!