22/10/16

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματά σας στα Windows

Η επανεγκατάσταση των Windows είναι ένας καλός τρόπος για να διορθώσετε τα σοβαρά προβλήματα με τον υπολογιστή σας. Αλλά πριν από την επανεγκατάσταση των Windows, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με τα προγράμματα που έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ώστε να ξέρετε τι θέλετε να εγκαταστήσετε εκ νέου στο νέο σύστημα.




Έχοντας μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα είναι επίσης χρήσιμο αν έχετε μόλις αγοράσει ένα νέο υπολογιστή και θέλετε να εγκαταστήσετε τα ίδια προγράμματα που είχατε στον παλιό σας υπολογιστή. Εδώ είναι μερικές διαφορετικές μεθόδους για να γίνει αυτό στα Windows 10, 8 / 8.1, και 7. Ο εύκολος τρόπος: Χρησιμοποιήστε μια εντολή στο PowerShell (μην πανικοβάλεστε εξηγώ παρακάτω με απλά λόγια πώς να το κάνετε αυτό).

Κατ 'αρχάς, κάνοντας κλικ στο μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας "PowerShell". Επιλέξτε την πρώτη επιλογή που υπάρχει και θα ανοίξει ένα νέο άδειο παράθυρο. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή, (η επικόλληση μπορεί να γίνει με ένα απλό δεξί κλικ μέσα στο παράθυρο) και πατήστε Enter:
Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize
Το PowerShell θα σας δώσει μια λίστα με όλα τα προγράμματά σας, με την έκδοση, το όνομα του προγράμματος, ακόμα και την ημερομηνία που έχει γίνει η εγκατάσταση. Μάλλον θα θέλετε να εξάγει αυτή την λίστα σε ένα αρχείο έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστο. 
Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize > C:\Users\........\Documents\InstalledPrograms-PS.txt
Προφανώς, αντικαταστήστε C: \ Users \ ............ \ Documents \ InstalledPrograms-PS.txt με τη διαδρομή και το όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το αρχείο σας.
Αυτό που κάνει την χρήση του PowerShell πραγματικά φοβερή είναι ότι αν το κάνετε αυτό σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτούς. Απλώς πάρτε τα δύο αρχεία κειμένου και προσθέστε αυτή την εντολή:
Compare-Object -ReferenceObject (Get-Content C:\Users\.....\Documents\PCapps.txt) -DifferenceObject (Get-Content C:\Users\......\Documents\LAPTOPapps.txt)
Όπου ........ προσθέστε το όνομα του user σε κάθε υπολογιστή. Θα εμφανιστεί πάλι ένας κατάλογος με τα εγκατεστημένα προγράμματα και τυχόν σύμβολα όπως (=>) ή (<=) σημαίνει ότι τα προγράμματα έχουν εγκατασταθεί εκατέρωθεν στα δύο μηχανήματα που συγκρίνατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!