26/10/16

Πώς να κάνετε ένα πρόγραμμα να εκτελείται κατά την εκκίνηση σε οποιονδήποτε υπολογιστή

Τα προγράμματα που εγκαθιστάτε συχνά προσθέτονται στη διαδικασία εκκίνησης για τα Windows, Mac OS X, και ακόμη και το Linux. Αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα δικά σας αγαπημένα προγράμματα στην διαδικασία εκκίνησης και να ξεκινούν αυτόματα μετά τη σύνδεσή σας στον υπολογιστή.


Στα Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις των Windows, το μενού Έναρξη περιείχε ένα φάκελο Εκκίνηση για να κάνουν αυτή την διαδικασία πιο εύκολη. Σε αυτές τις εκδόσεις των Windows, μπορείτε απλά να ανοίξετε το μενού Έναρξη, να εντοπίσετε μια συντόμευση σε μια εφαρμογή που θέλετε να ξεκινάει αυτόματα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή. Στη συνέχεια, εντοπίστε το φάκελο Startup (Εκκίνηση) κάτω από όλες τις εφαρμογές στο μενού Έναρξη, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση για να επικολλήσετε ένα αντίγραφο αυτής της συντόμευσης.
Αυτός ο φάκελος που περιγράψαμε παραπάνω δεν είναι πλέον τόσο εύκολα προσβάσιμος στα Windows 8, 8.1, και 10. Για να έχετε πρόσβαση, πατήστε το πλήκτρο των Windows + R, πληκτρολογήστε shell:startup στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση και πατήστε Enter. Η διαφορά εδώ με παραπάνω είναι ότι  δεν μπορείτε απλά να προσθέσετε συντομεύσεις από το παράθυρο Startup του Διαχειριστή Εργασιών. Τις Συντομεύσεις που θα προσθέσετε στο shell:startup θα λειτουργούν μόνο όταν συνδέεστε με το λογαριασμό χρήστη σας. Αν θέλετε μια συντόμευση να ξεκινάει κάθε φορά που κάποιος χρήστης ανοίγει τον υπολογιστή τότε θα πρέπει να γράψετε shell:common startup. Στα Windows 10, μπορείτε απλά να κάνετε drag-and-drop τις συντομεύσεις στο μενού Έναρξη και μετά απευθείας σε αυτόν το φάκελο.
Στο Mac OS X, το ίδιο interface που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα εκκίνησης σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε το δικό σας. Ανοίξτε το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο μενού Apple και επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος, κάντε κλικ στο εικονίδιο Χρήστες και Ομάδες, και κάντε κλικ στο ΣύνδεσηΚάντε κλικ στο κουμπί "+" στο κάτω μέρος αυτής της λίστας για να προσθέσετε εφαρμογές, ή κάντε drag-and-drop στην λίστα των εφαρμογών. Όλα αυτά τα προγράμματα θα φορτώνονται αυτόματα όταν συνδέεστε στον υπολογιστή σας.
Διαφορετικά περιβάλλοντα όπως το Linux έχουν διαφορετικούς τρόπους για να γίνει αυτό. Για παράδειγμα, στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu, ανοίξτε το Dash και πληκτρολογήστε τη λέξη έναρξη (start). Κάντε κλικ στην συντόμευση του startup applications για να δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές εκκίνησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη σε αυτή τη λίστα για να προσθέσετε την δικιά σας εφαρμογή. Πληκτρολογήστε ένα όνομα που θέλετε να δώσετε (τυχαίο) για την εντολή για να ξεκινήσει η εφαρμογή. Μπορείτε επίσης απλά να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να εκτελέσετε μια εντολή κατά τη σύνδεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!