30/10/16

Ποια η διαφορά μεταξύ της αναστολής λειτουργίας και της αδρανοποίησης στα Windows Μέρος 1ο

Τα Windows παρέχουν πολλές επιλογές για την διατήρηση της ενέργειας τους όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την αναστολή λειτουργίας, την αδρανοποίηση, και αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εάν έχετε ένα φορητό υπολογιστή. Πάμε να δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους.







Η αναστολή λειτουργίας είναι ένα είδος εξοικονόμησης ενέργειας που είναι παρόμοια περίπου με την παύση μιας ταινίας DVD. Όλες οι ενέργειες στον υπολογιστή σταματάνε, όλα τα ανοιχτά έγγραφα αποθηκεύονται στη μνήμη, ενώ ο υπολογιστής μεταβαίνει σε μια κατάσταση χαμηλής ισχύος και συνεπώς και κατανάλωσης. Μπορείτε να συνεχίσετε την φυσιολογική λειτουργία του υπολογιστή σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η αναστολή λειτουργίας είναι χρήσιμη αν θέλετε να σταματήσετε να εργάζεστε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η κατάσταση αδρανοποίησης είναι περίπου παρόμοια με αυτή της αναστολής λειτουργίας ον ύπνο, αλλά για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας τα ανοικτά έγγραφα σας και τις εφαρμογές που τρέχουν τις αποθηκεύει στον σκληρό σας δίσκο. Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή σας να τον απενεργοποιήσετε. Μόλις ο υπολογιστής σας ενεργοποιηθεί ξανά, θα επαναλάβει τα πάντα από εκεί που σταματήσατε. Χρειάζεται μόνο λίγο περισσότερο χρόνο για να ανοίξει ο υπολογιστής σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας (αν και με έναν SSD, η διαφορά δεν είναι τόσο αισθητή). Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δεν θέλετε να κλείσετε τα έγγραφά σας.

Hybrid Sleep
Το Hybrid Sleep είναι ένας συνδυασμός της αναστολής λειτουργίας και της αδρανοποίησης που προορίζονταν για τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτή η εφαρμογή βάζει όλα τα ανοιχτά έγγραφα και τις εφαρμογές στη μνήμη και στον σκληρό σας δίσκο, και στη συνέχεια, θέτει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση χαμηλής ισχύος, επιτρέποντάς σας να τον επαναφέρετε γρήγορα και να συνεχίσετε την εργασία σας. Το Hybrid Sleep είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στα Windows για επιτραπέζιους υπολογιστές και άτομα με ειδικές ανάγκες σε φορητούς υπολογιστές. Ενεργοποιείτε αυτόματα στον υπολογιστή σας όταν τον βάλετε σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Το Hybrid Sleep είναι χρήσιμο για επιτραπέζιους υπολογιστές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Όταν το ρεύμα επανέρχεται, τα Windows μπορούν να αποκαταστήσουν την εργασία σας από τον σκληρό δίσκο.
Πώς να Βάλτε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή αδρανοποίησης

Στα Windows 10, η Αδρανοποίηση και οι επιλογές της αναστολής λειτουργίας είναι προσβάσιμες χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας στο μενού Έναρξη. Στα Windows 7, οι αντίστοιχες επιλογές είναι προσβάσιμες χρησιμοποιώντας το κουμπί με το βέλος δίπλα από το κουμπί Τερματισμός από το μενού Έναρξη.

Αν δεν βλέπετε την επιλογή αναστολή λειτουργίας ή την επιλογή αδρανοποίησης, μπορεί να είναι για έναν από τους ακόλουθους λόγους:

Η κάρτα γραφικών σας μπορεί να μην υποστηρίζει τη λειτουργία αδρανοποίησης.

Αν δεν έχετε πρόσβαση διαχειριστή στον υπολογιστή, ίσως χρειαστεί να ρωτήσετε τον διαχειριστή για να αλλάξετε την επιλογή.

Οι λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται από το BIOS του υπολογιστή σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια μπείτε στο πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS. Οι επιλογές για την πρόσβαση του BIOS διαφέρουν για κάθε κατασκευαστή του υπολογιστή. 

Αν δεν βλέπετε την επιλογή αδρανοποίησης στα Windows 7, είναι πιθανό επειδή το Hybrid Sleep είναι ενεργοποιημένο αντ 'αυτού. Θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Hybrid Sleep αργότερα σε αυτό το άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!