19/12/17

Πώς να διαγράψετε χειροκίνητα προγράμματα από την λίστα των Windows


Εάν υπάρχει ένα πρόγραμμα στη λίστα των Windows και πιο συγκεκριμένα στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων και δεν μπορείτε να το διαγράψετε, υπάρχουν δύο εύκολα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το διαγράψετε οριστικά από τη λίστα των προγραμμάτων.



Η λίστα Προσθήκη ή κατάργηση προγραμμάτων εμφανίζει όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Σε τέλειες συνθήκες, θα εμφανίζονται εκεί μόνο οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες αυτήν τη στιγμή, αλλά μερικές φορές μια καταχώρηση παραμένει ακόμη και μετά την απεγκατάσταση ενός προγράμματος. Ίσως να καταργήσετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα, ίσως κάποια αρχεία να είναι κατεστραμμένα ή ίσως η εφαρμογή απεγκατάστασης να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

Ανεξάρτητα από το τι δημιούργησε την παραπάνω καταχώρηση, είναι εύκολο να καταργηθεί είτε μέσω μερικών γρήγορων επεξεργασιών στο μητρώο των Windows είτε χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή εφαρμογή CCleaner. Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν λειτουργεί μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδικασία της χειροκίνητης  επεξεργασίας του μητρώου σας. Ας εξετάσουμε και τις δύο μεθόδους τώρα.

Διαγραφή εγγραφών με CCleaner
Για να χρησιμοποιήσετε το CCleaner για να καθαρίσετε τη λίστα Προσθήκη ή κατάργηση προγραμμάτων, απλώς κατεβάστε την εφαρμογή από την ιστοσελίδα Piriform εδώ και εκτελέστε την εγκατάσταση, κάντε κλικ στην μεγάλη καρτέλα Εργαλεία στο αριστερό παράθυρο πλοήγησης. Μέσα στην ενότητα Εργαλεία, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης και, στη συνέχεια, από τη λίστα προγραμμάτων, επιλέξτε το πρόγραμμα για το οποίο θέλετε να καταργήσετε την καταχώρηση. Επιλέξτε το κουμπί Διαγραφή.

Η διαγραφή, σε αντίθεση με την Κατάργηση εγκατάστασης, θα καταργήσει απλά την καταχώρηση από τη λίστα προγραμμάτων και δεν θα προσπαθήσει να καταργήσει τυχόν εγκατεστημένο λογισμικό ή κομμάτια που απομένουν μετά από μια μη αυτόματη απεγκατάσταση. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Εκκαθάριση εγγραφών με χειροκίνητη επεξεργασία Μητρώου
Εάν, για κάποιο λόγο, η μέθοδος CCleaner δεν λειτούργησε, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο εκτέλεσης του μενού Έναρξη για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή μητρώου.  (ανάλογα με το αν εκτελείτε την έκδοση 32 ή 64 bit των παραθύρων).

Μέσα στον επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε το αριστερό παράθυρο πλοήγησης για να περιηγηθείτε στη δομή καταλόγου του μητρώου σε αυτήν την τοποθεσία:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Μέσα από αυτόν τον κατάλογο μητρώου, θα δείτε δύο είδη καταχωρήσεων: την καταχώρηση αναγνωριστικού λογισμικού και τα ονόματα λογισμικού που μπορούν να διαβαστούν. Ο πρώτος τύπος εγγραφών απαιτεί περισσότερη προσπάθεια να προσδιοριστεί. θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε κάθε μεμονωμένη καταχώρηση και να αναζητήσετε το όνομα του λογισμικού στο παράθυρο περιγραφής με την ένδειξη DisplayName, όπως φαίνεται παρακάτω. Πριν ξοδέψετε πάρα πολύ χρόνο για να ελέγξετε τη ρύθμιση DisplayName όλων των εγγραφών του προγράμματος με αφηρημένα αναγνωριστικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω πρώτα μέχρι να φτάσετε στα αναγνωρίσιμα ονόματα και να τα ελέγξετε γρήγορα για την καταχώρηση λογισμικού που ψάχνετε.

Μόλις εντοπίσετε την καταχώρηση για το λογισμικό που θέλετε να καταργήσετε από τη λίστα, απλά κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Διαγραφή στο κλειδί μητρώου για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για χρήστες που εκτελούν την έκδοση 64-bit των Windows, είναι ένας εντελώς ξεχωριστός υποφάκελος στο μητρώο, ο οποίος βρίσκεται στη διεύθυνση:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Εδώ θα βρείτε, αν υπάρχουν καταχωρήσεις για τις εφαρμογές, ακριβώς την ίδια δομή καταλόγου που βρήκαμε στον προηγούμενο κατάλογο \ Uninstall, όπου κάποιες καταχωρήσεις θα αναγνωριστούν από ένα αφηρημένο αναγνωριστικό και μερικές θα αναγνωριστούν με όνομα. Μην ανησυχείτε αν δεν υπάρχει μια καταχώρηση εδώ για την εφαρμογή που μόλις καταργήσατε στην προηγούμενη ενότητα, και δεν έχουν όλες οι εφαρμογές καταχωρήσεις και στους δύο καταλόγους μητρώου.

Μόλις διαγράψετε τις σχετικές καταχωρίσεις για τις εφαρμογές που θέλετε να καταργήσετε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ισχύσουν οι αλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!