12/9/16

Πώς να οριοθετήσετε το ύψος και το πλάτος μιας στήλης στο Excel

Από προεπιλογή, όταν δημιουργείτε ένα νέο βιβλίο εργασίας στο Excel, το πλάτος και το ύψος της γραμμής μιας στήλης είναι πάντα η ίδια για όλα τα κελιά. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το ύψος και το πλάτος για μία ή περισσότερες σειρές και στήλες. Για τα νέα βιβλία εργασίας του Excel, το προεπιλεγμένο ύψος της γραμμής για όλες τις σειρές είναι 15, με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά Calibri και προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς το 11.
Το προεπιλεγμένο πλάτος της στήλης για όλες τις στήλες είναι 8,38. Το ύψος για κάθε σειρά εξαρτάται από το μέγεθος της γραμματοσειράς που επιλέγεται. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο ύψος για οποιαδήποτε από τις σειρές, καθώς και ένα συγκεκριμένο πλάτος της στήλης για οποιαδήποτε από τις στήλες. Το ύψος μπορεί να είναι διαφορετικό για διαφορετικές σειρές και το πλάτος να είναι διαφορετικό για διαφορετικές στήλες.
Αν θέλετε να ρυθμίσετε το ύψος και το πλάτος μιας σειράς, μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από το κάτω όριο του μέχρι να μετατραπεί σε ένα μπαρ με ένα διπλό βέλος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο περίγραμμα και σύρετε το προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να αλλάξετε το ύψος της γραμμής. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα για να αλλάξετε το πλάτος μιας στήλης να σύρετε το δρομέα διπλού βέλους προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Εδώ θα προσέξετε ότι το πλάτος των άλλων στηλών δεν επηρεάζονται.

Μπορείτε να είστε πιο ακριβείς κατά τον καθορισμό του ύψους του σε μία ή περισσότερες σειρές εισάγοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό για το ύψος. Για να το κάνετε αυτό, μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από μια επικεφαλίδα, μέχρι να μετατρέπεται σε ένα δεξί βέλος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο τίτλο για να επιλέξετε ολόκληρη τη σειρά. Για να επιλέξετε περισσότερες από μία γραμμή, κάντε κλικ στην πρώτη σειρά επικεφαλίδα που θέλετε να επιλέξετε και σύρετε προς τα επάνω ή προς τα κάτω για να επιλέξετε συνεχόμενες σειρές. Αν οι σειρές που θέλετε να επιλέξετε δεν είναι συνεχόμενες, κάντε κλικ στην πρώτη επικεφαλίδα και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ στις επικεφαλίδες για τις άλλες σειρές που θέλετε να επιλέξετε, όπως ακριβώς μπορείτε να κάνετε για να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία στο  File Explorer των Windows.

Είτε κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε επιλεγμένη γραμμή ή πατήστε Shift + F10 στο πληκτρολόγιό σας με αυτό το τρόπο επιλέγετε το ύψος γραμμής από το αναδυόμενο μενού. Πληκτρολογήστε μια νέα τιμή για το ύψος της γραμμής για τις επιλεγμένες σειρές στο παράθυρο διαλόγου Σειρά και Ύψος και κάντε κλικ στο OK.

Μπορείτε να καθορίσετε ένα ακριβές πλάτος για μία ή περισσότερες στήλες με τον ίδιο τρόπο. Επιλέξτε τις στήλες χρησιμοποιώντας τις επικεφαλίδες των στηλών, ακριβώς όπως κάνατε για τις σειρές, και σύρετε αριστερά ή δεξιά για να επιλέξετε πολλές συνεχόμενες σειρές. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Shift + F10 και επιλέξτε Πλάτος στήλης από το αναδυόμενο μενού.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για αυτόματη προσαρμογή του πλάτους των επιλεγμένων στηλών, αλλά λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Οι επιλογή Ύψος Αυτόματη Προσαρμογή γραμμής αλλάζει αυτόματα το ύψος της γραμμής για να ταιριάζει με τη μεγαλύτερη γραμματοσειρά. Όταν επιλέγετε μία ή περισσότερες στήλες και στη συνέχεια επιλέξτε Πλάτος στήλης αυτόματης προσαρμογής μια επιλεγμένη στήλη θα αλλάξει μέγεθος μόνο εάν υπάρχει περιεχόμενο σε οποιοδήποτε κελί αυτής της στήλης. Διαφορετικά, εάν όλα τα κελιά στη στήλη είναι άδεια, το μέγεθος της εν λόγω στήλης δεν θα επηρεαστεί. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο πλάτος των στηλών.

Επειδή το ύψος της προεπιλεγμένης σειράς επηρεάζεται από το μέγεθος της γραμματοσειράς σε κάθε σειρά, δεν μπορείτε να καθορίσετε μια τιμή για το ύψος της συγκεκριμένης σειράς. Ωστόσο, η προεπιλεγμένη τιμή του πλάτους της στήλης για όλες τις στήλες στο τρέχον φύλλο εργασίας μπορεί να αλλάξει. Για να καθορίσετε ένα διαφορετικό πλάτος των στηλών για όλες τις στήλες στο τρέχον φύλλο εργασίας, βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα Home είναι ενεργή, κάντε κλικ στο Format και στη συνέχεια επιλέξτε Default Πλάτος από το drop-down μενού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!