16/9/16

Πώς να μειώσετε το χρόνο αναμονής που μπαίνουν τα Windows 10 σε κατάσταση αναστολής

Όσο περισσότερο ασχολείστε με τα νέα Windows 10 ευλόγως σας δημιουργούνται απορίες για το πώς λειτουργούν τα λειτουργικά συστήματα, και για το τι συμβαίνει λίγο πριν την αναστολή λειτουργίας.




Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα Windows 10 σε ένα υπολογιστή χρειάζονται περίπου έξι δευτερόλεπτα για να μπουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, κατά την οποία η λειτουργία του δίσκου παραμένει ενεργή (προσέξτε ότι το LED είναι αναμμένο. Αντιθέτως σε συστήματα Linux η διαδικασία είναι σχεδόν ακαριαία.

Στα Windows 10  λοιπόν εφόσον υπάρχουν οποιαδήποτε δεδομένα που περιμένουν στη cache μνήμη του δίσκου, θα πρέπει να αποθηκευτούν έστω και προσωρινά για να σβήσει εντελώς ο δίσκος. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα δεν χάνονται ως αποτέλεσμα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος,βέβαια και εσείς οι ίδιοι θα μπορούσατε  να απενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση ώστε να μειωθεί ο χρόνος που θα μπαίνει ο υπολογιστής σας σε κατάσταση αναστολής.
Κάντε δεξί κλικ στο My Computer, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Device Manager (Διαχείριση συσκευών). Βρείτε το κομμάτι του σκληρού ή ακόμα και τον σκληρό (αν έχετε παραπάνω από έναν) και κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου στην οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση εγγραφής στο δίσκο ή να απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.

Κάντε κλικ στην καρτέλα Πολιτικές.

Κάντε κλικ για να επιλέξετε ή να καταργήσετε την προσωρινή αποθήκευση (Ενεργοποίηση εγγραφής στο πλαίσιο ελέγχου του δίσκου ανάλογα με την περίπτωση).

Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Πλέον με αυτό το τρόπο θα μειώσετε κατά πολύ το χρόνο στον οποίο θα μπαίνει ο υπολογιστής σας σε κατάσταση αναστολής ή ακόμη και σε αδρανοποίηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!