26/7/19

Πώς να εκτυπώσετε ιστοσελίδες χωρίς διαφημίσεις

Τα άρθρα στο διαδίκτυο συνήθως συνοδεύονται με διαφημίσεις και άλλα περιττά πράματα. Εάν εκτυπώνετε αυτά τα άρθρα και δεν θέλετε τις διαφημίσεις και άλλα εξωτερικά στοιχεία, τώρα μπορείτε να το κάνετε με τον τρόπο παρακάτω.












Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία ανάγνωσης στα προγράμματα περιήγησης για να εξαλείψετε τις διαφημίσεις. Στη λειτουργία ανάγνωσης, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού δημιουργεί μια ειδική προβολή με μόνο το κείμενο και τις σημαντικές εικόνες. Αλλά αυτή η λειτουργία δεν είναι μόνο για ανάγνωση - μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε από αυτήν και να πάρετε ένα καλύτερο και πιο εξορθολογισμένο αντίγραφο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάγνωσης του προγράμματος περιήγησης στο Web πριν εκτυπώσετε το άρθρο. 

Google Chrome: Το Chrome έχει κρυφή λειτουργία ανάγνωσης που μπορείτε να την ενεργοποιήσετε. Αφού ανοίξετε μια νέα καρτέλα αντιγράψτε την παρακάτω εντολή chrome://flags/#enable-reader-mode. Θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα σας, αφού ενεργοποιήσετε τον reader. Αφού το κάνετε τότε θα παρατηρήσετε μια νέα εντολή το φιλτράρισμα σελίδας ή το Distill Page όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να πατάτε την συγκεκριμένη εντολή όταν θέλετε να εκτυπώσετε μια σελίδα στο διαδίκτυο.

Mozilla Firefox: Κάντε κλικ στο κουμπί Εναλλαγή προβολής ανάγνωσης ή Toggle Reader View σε μορφή γραμμής στη γραμμή διευθύνσεων ή πατήστε F9. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε ένα ανοιχτό άρθρο.
Microsoft Edge: Κάντε κλικ στο εικονίδιο σε σχήμα βιβλίου στη γραμμή διευθύνσεων ή πατήστε Ctrl + Shift + R. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προβολή ανάγνωσης.

Apple Safari: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Reader στην αριστερή πλευρά της γραμμής διευθύνσεων. Μοιάζει με μερικές γραμμές κειμένου. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Cmd + Shift + R. 

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάγνωσης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ανοίξτε το μενού και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση, όπως ακριβώς και στο φυσιολογικό. Αυτό εκτυπώνει την εξορθολογισμένη, πιο ελάχιστη έκδοση της ιστοσελίδας. Αυτή η αποκομμένη έκδοση εμφανίζεται επίσης στο παράθυρο προεπισκόπησης της εκτύπωσης.

Αν προσπαθείτε να εκτυπώσετε μια ιστοσελίδα που δεν είναι άρθρο, το εικονίδιο προβολής αναγνώστη είτε δεν εμφανίζεται είτε είναι γκρίζο. Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία ανάγνωσης λειτουργεί μόνο με άρθρα στον ιστό, καθώς το πρόγραμμα περιήγησις σας μπορεί αυτόματα να καταργήσει τα περιεχόμενα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!