21/7/19

Πώς να ενσωματώσετε τις γραμματοσειρές σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Εάν χρησιμοποιείτε μια προσαρμοσμένη γραμματοσειρά (οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ενσωματωμένες γραμματοσειρές του Word) στο έγγραφό σας, η ενσωμάτωση αυτών των γραμματοσειρών διασφαλίζει ότι όποιος βλέπει το έγγραφο τη βλέπει όπως το προορίζετε.




Εάν έχετε ανοίξει ποτέ ένα έγγραφο του Microsoft Word με μια προσαρμοσμένη γραμματοσειρά που δεν έχετε ενσωματώσει, γνωρίζετε ότι το Microsoft Word αλλάζει την προσαρμοσμένη γραμματοσειρά στην προεπιλεγμένη ρύθμιση γραμματοσειράς. Αυτή η αλλαγή μπορεί να βλάψει με τη διάταξη του εγγράφου σας και να είναι δύσκολο να διαβαστεί. Μπορείτε να ενσωματώσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο έγγραφο του Microsoft Word, για να βεβαιωθείτε ότι διατηρεί τη μορφοποίηση σας όταν την αποστείλετε σε κάποιον άλλο. Η ενσωμάτωση γραμματοσειρών κάνει τα μεγέθη των αρχείων εγγράφων λίγο μεγαλύτερα, αλλά αξίζει τον κόπο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε ένα ανοικτό έγγραφο, μεταβείτε στο μενού Αρχείο, στην πλευρική γραμμή που ανοίγει κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές, στο παράθυρο Επιλογές του Word, κάντε κλικ στην κατηγορία Αποθήκευση, στα δεξιά, επιλέξτε το πλαίσιο Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο αρχείο.
Επιλέξτε το πλαίσιο για Ενσωμάτωση μόνο των χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το έγγραφο (το καλύτερο για τη μείωση του μεγέθους του αρχείου). Επιλέγοντας αυτή την επιλογή σημαίνει ότι το Word θα ενσωματώσει μόνο μια γραμματοσειρά, αν χρησιμοποιηθεί στο έγγραφο. Αν δεν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, το Word θα ενσωματώσει όλες τις γραμματοσειρές στο σύστημά σας στο αρχείο, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται. Θα πρέπει να έχετε επιλέξει Χωρίς ενσωμάτωση κοινών γραμματοσειρών συστήματος. Αυτή η επιλογή μειώνει επίσης το μέγεθος του αρχείου επειδή δεν θα ενσωματώσει κοινές γραμματοσειρές συστήματος.

Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!