2/8/19

Πώς αποθηκεύω τις εικόνες που περιέχει ένα αρχείο Word

Ένα αρχείο κειμένου στον υπολογιστή, εκτός από κείμενο μπορεί να περιλαμβάνει και εικόνες. Έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε οποιαδήποτε από τις εικόνες, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή. Αν όμως θέλουμε όλες τις εικόνες από ένα αρχείο, με αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία για την καθεμία, μία προς μία.


Ωστόσο, έχουμε μια μέθοδο με την οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε όλες τις εικόνες μονομιάς, είτε χρησιμοποιούμε το Microsoft Word, είτε τα Έγγραφα Google.

Ανοίγουμε το έγγραφο με το Microsoft Word, κάνουμε κλικ στο Αρχείο, και έπειτα στην Αποθήκευση ωςΣτο παράθυρο που ανοίγει, επιλέγουμε την τοποθεσία που θέλουμε, ως τύπο αρχείου διαλέγουμε το Ιστοσελίδα, φιλτραρισμένη (*.htm, *.html), και πατάμε Αποθήκευση. Στον φάκελο που επιλέξαμε να γίνει η αποθήκευση, θα βρούμε ένα αρχείο *.htm που έχει το ίδιο όνομα με το αρχικό έγγραφο.
Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος με αντίστοιχο όνομα, και κατάληξη .filesΣε αυτόν τον φάκελο βρίσκονται όλες τις εικόνες που περιέχει το αρχείο κειμένου, σε πλήρη ανάλυση.

Έγγραφα Google
Αρχικά, ανοίγουμε το αρχείο με τα Έγγραφα Google. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο Αρχείο, πατάμε στη Λήψη ως, και επιλέγουμε να γίνει λήψη ως Ιστοσελίδα (.html, συμπιεσμένη μορφή)Στο παράθυρο που θα ανοίξει διαλέγουμε που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο, και πατάμε Αποθήκευση.

Τώρα πηγαίνουμε στον φάκελο που κατεβάσαμε το συμπιεσμένο αρχείο, και το αποσυμπιέζουμε. Μέσα στον φάκελο που θα προκύψει υπάρχει ένας δεύτερος φάκελος με το όνομα Images. Ο φάκελος Images περιέχει όλες τις εικόνες του εγγράφου, σε πλήρη ανάλυση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!