6/7/19

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αυτόματης διόρθωσης κεφαλαίων του Word

Η δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης του Microsoft Word έχει ενσωματωμένες ρυθμίσεις εισαγωγής κεφαλαίων που αποσκοπούν στην αυτόματη επιδιόρθωση κοινών λαθών, όπως η πληκτρολόγηση δύο κεφαλαίων στην αρχή μιας λέξης ή η μη κεφαλαιοποίηση των ονομάτων των ημερών. Μερικές φορές, όμως, αυτές οι χρήσιμες διορθώσεις μπορεί να μπερδευτούν. 


Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο στο Word. Έπειτα κάντε κλικ στην εντολή ΕπιλογέςΣτο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε την κατηγορία Γλωσσικός Έλεγχος στα αριστερά και στα δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές αυτόματης διόρθωσης.
Στην καρτέλα Αυτόματη διόρθωση του παραθύρου Επιλογές αυτόματης διόρθωσης, θα δείτε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις κεφαλαίων προς την κορυφή της καρτέλας. Θα σας περιγράψω το τι κάνει η κάθε μία από τις επιλογές.

Διόρθωση δύο αρχικών κεφαλαίων: Αλλάζει το δεύτερο κεφαλαίο γράμμα σε μια λέξη.

Το πρώτο γράμμα κάθε πρότασης κεφαλαίο: Κεφαλαιοποιεί την πρώτη λέξη κάθε φράσης.

Το πρώτο γράμμα κάθε κελιού πίνακα κεφαλαίο: Κεφαλαιοποιεί την πρώτη λέξη σε κάθε κελί πίνακα ανεξάρτητα από τη στίξη.

Το αρχικό γράμμα ημερών κεφαλαίο: Κεφαλαιοποιεί τα ονόματα των ημερών της εβδομάδας.
Διόρθωση τυχαίας χρήσης του πλήκτρου CAPS LOCK: Διορθώνει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τυχαία το κλειδί κλειδώματος των κεφαλαίων όπου δεν θα έπρεπε. Απλά ελέγξτε ή καταργήστε την επιλογή των επιλογών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο OK.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!