7/7/19

Πώς να εισάγετε ένα PDF στο Excel

Το Excel παρέχει μια πληθώρα δυνατοτήτων για την οργάνωση, τον χειρισμό και τη διαχείριση των δεδομένων σας. Ένα από αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι η εισαγωγή PDF απευθείας στο Excel. 





Στο αρχείο Excel, μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αντικείμενο. Στο παράθυρο Αντικείμενο που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα Δημιουργία από αρχείο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο ΑναζήτησηΜεταβείτε στην τοποθεσία του αρχείου σας, επιλέξτε το αρχείο και, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα.
Επιστροφή στο παράθυρο Αντικείμενο, θα δείτε τη διαδρομή του αρχείου του PDF σας. Τώρα, πρέπει να πείτε στο Excel πώς θέλετε να εμφανίζεται το αρχείο στο υπολογιστικό φύλλο. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές εδώ. Εάν επιλέξετε OK χωρίς να κάνετε περαιτέρω ενέργεια στο παράθυρο Αντικείμενο, το αρχείο PDF εμφανίζεται στο Excel, παρουσιάζοντας τα περιεχόμενα του PDF στο σύνολό του. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση ως εικονίδιο. Αυτή η μέθοδος, όπως υποδηλώνει το όνομα, εισάγει ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει τα περιεχόμενα του αρχείου σας. Κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο ανοίγει το αρχείο στην προεπιλεγμένη προβολή PDF του υπολογιστή σας.
Μια άλλη λύση θα ήταν να ελέγξετε την επιλογή Σύνδεση με αρχείο. Αυτή η επιλογή, όπως και με τα άλλα, τοποθετεί το περιεχόμενο του PDF σας στο Excel. Η διαφορά εδώ είναι ότι δημιουργεί μια σύνδεση με το αρχείο προέλευσης, καθιστώντας το ένα ζωντανό έγγραφο. Οποιεσδήποτε αλλαγές στο αρχείο προέλευσης θα αντικατοπτρίζονται στο έγγραφό σας. Μπορείτε να επιλέξετε και τις δύο επιλογές Σύνδεση με αρχείο και Εμφάνιση ως εικονίδιο.
Θα παρατηρήσετε ότι μόλις τοποθετηθεί, το PDF παίρνει ένα στυλ μπροστά από το κείμενο και κυλάει πάνω από τα κελιά. Αν θέλετε να αγκυλώσετε το PDF σε (και να μορφοποιήσετε) ένα συγκεκριμένο κελί, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Format Object (Μορφοποίηση αντικειμένου) από το αναπτυσσόμενο μενού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ, όπως η αλλαγή του μεγέθους και του χρώματος, η περικοπή και ακόμη και η προσθήκη άλλου κειμένου στο αντικείμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα εδώ είναι όμως η τοποθέτηση αντικειμένων.

Πρώτα, επιλέξτε την καρτέλα Ιδιότητες. Θα βρείτε μερικές επιλογές σχετικά με τη θέση του αντικειμένου. Εδώ, επιλέξτε Μετακίνηση και αλλαγή μεγέθους με κελιά και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK. Εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται το εικονίδιο στην εκτυπωμένη έκδοση του φύλλου, αφαιρέστε το πλαίσιο ελέγχου Εκτύπωση αντικειμένου.
Τώρα, όλες οι αλλαγές που έγιναν στο κελί, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης ή αλλαγής μεγέθους, θα ισχύουν και για το εικονίδιο. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να εισαγάγετε πολλά αρχεία PDF στο φύλλο του Excel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!