30/12/17

Πώς να κατεβάσετε δεδομένα Χαρτών Google για περιήγηση εκτός σύνδεσης σε Android ή iPhone

Όσο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θέλουν να καυχηθούν για τους χάρτες κάλυψης, πρέπει να ξέρουμε ότι κάλυψη 100% απλά δεν υπάρχει. Και αν ταξιδεύετε σε μια περιοχή όπου η κάλυψη θα μπορούσε να πέσει ή να χαθεί, έχοντας τους χάρτες σας αποθηκευμένους για χρήση εκτός σύνδεσης είναι ένα δώρο. 





Στο παρελθόν, η λήψη των Χαρτών Google για την αποθήκευση δεδομένων εκτός σύνδεσης ήταν αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, η Google άλλαξε αυτή την διαδικασία. Εάν έχετε τηλέφωνο Android, θα πρέπει να έχετε ήδη εγκατεστημένους τους Χάρτες, ωστόσο στο iOS θα πρέπει να τους κατεβάσετε από το App Store. 

Αγγίξτε το κουμπί του μενού στην επάνω αριστερή γωνία (ή απλώς σύρετε από αριστερά προς τα δεξιά). Κάτω από αυτό το μενού, θα δείτε μια επιλογή για τους Χάρτες εκτός σύνδεσης. Πατήστε αυτό. Στο Android, θα έχετε μία επιλογή: «Επιλέξτε το δικό σας χάρτη.» Ωστόσο, στο iOS θα έχετε δύο επιλογές: Τοπική και Προσαρμοσμένη περιοχή. Για όλες τις προθέσεις και τις προτιμήσεις, η τελευταία επιλογή είναι η ίδια ως επιλογή «Επιλέξτε το δικό σας χάρτη» ​​του Android.
Η επιλογή Τοπική κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται: κατεβάζει την περιοχή σας, χωρίς να μπορείτε να αλλάξετε κάτι στην περιοχή. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν ψάχνετε έναν απλό χάρτη εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, αν θέλετε να προσαρμόσετε τον χάρτη σας, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Προσαρμοσμένη περιοχή" στο iOS και "Επιλέξτε το δικό σας χάρτη" ​​στο Android. Οι χάρτες θα επιλέξουν αυτόματα μια μικρή περιοχή για εσάς, αλλά μπορείτε να τσιμπήσετε και να μεγεθύνετε για να αποθηκεύσετε τόσο μεγάλη έκταση όσο θέλετε. Όταν βρείτε μια αποδεκτή περιοχή, πατήστε το κουμπί λήψης. Αν δεν βρίσκεστε σε Wi-Fi, θα πρέπει να εγκρίνετε τη λήψη μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Μόλις κατεβάσετε τα δεδομένα, ο χάρτης που επιλέξατε θα παραμείνει διαθέσιμος εκτός σύνδεσης για 30 ημέρες. Εν πάση περιπτώσει, ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε ή να τροποποιήσετε αυτά τα δεδομένα αν θέλετε. Μεταβείτε ξανά στο μενού "Χάρτες εκτός σύνδεσης" και αγγίξτε την επιλογή λήψης που θέλετε να τροποποιήσετε. Από εκεί, μπορείτε είτε να διαγράψετε είτε να ενημερώσετε χειροκίνητα τα δεδομένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!