6/12/17

Πώς να σταματήσετε τα Windows 10 από την αυτόματη ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης υλικού

Τα Windows 10 εγκαθιστούν αυτόματα ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων εκδόσεων των προγραμμάτων οδήγησης υλικού. Ωστόσο, μπορείτε να αποκλείσετε το Windows Update από την εγκατάσταση ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης, αν θέλετε.




Οι πρώτες εκδόσεις της Microsoft συμπεριέλαβαν μια εύκολη γραφική επιλογή για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση στα Windows 10 Professional, αλλά η Microsoft αποφάσισε να την καταργήσει. Σημειώστε ότι τα προγράμματα οδήγησης υλικού ενδέχεται να ενημερωθούν από το Windows Update σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι ενημερωμένες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης ενδέχεται να συνοδεύονται από ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας ή ενημερώσεις λειτουργιών, σύμφωνα με την τεκμηρίωση της Microsoft.

Στα Windows 10 Home, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την επιλογή μόνο μέσω του μητρώου. το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα Windows Pro ή EnterpriseΟ Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημά σας ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου πατώντας Έναρξη και πληκτρολογώντας regedit. Πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου και να του δώσετε την άδεια να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.
Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί στην αριστερή πλευρική γραμμή. 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
Εάν δεν βλέπετε το WindowsUpdate στο κλειδί των Windows, θα πρέπει να το δημιουργήσετε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο κλειδί των Windows, επιλέξτε New Key και ονομάστε το WindowsUpdate. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε την τιμή. Με το κλειδί WindowsUpdate επιλεγμένο, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και επιλέξτε New DWORD (32-bit) Value. Ονομάστε τη νέα τιμή ExcludeWUDriversInQualityUpdate, κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το παράθυρο ιδιοτήτων και, στη συνέχεια, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 1.
Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πριν αρχίσουν να ισχύουν οι αλλαγές σας. Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή, επιστρέψτε στην παραπάνω θέση στο μητρώο, κάντε δεξιό κλικ στην τιμή ExcludeWUDriversInQualityUpdate και διαγράψτε την.
Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Professional, Enterprise ή Education, ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση είναι χρησιμοποιώντας τον τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας (Local Group Policy Editor). Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, οπότε αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε τι μπορεί να κάνει. Για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή πολιτικής ομάδας, πατήστε τo κουμπί Windows + R, πληκτρολογήστε «gpedit.msc» στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση (Run) που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.

Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή στο αριστερό παράθυρο του παραθύρου Local Group Policy Editor:
Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Update
Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο «Να μην συμπεριλαμβάνονται προγράμματα οδήγησης με ενημερώσεις των Windows» στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Ρυθμίστε την επιλογή σε Ενεργοποιημένη και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας πριν τεθεί σε ισχύ αυτή η ρύθμιση.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά στο μέλλον, επιστρέψτε εδώ και ορίστε την επιλογή είτε σε Δεν έχει ρυθμιστεί είτε Απενεργοποιημένο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!