1/11/18

Πώς θα εμφανίσετε όλα τα μηδενικά στο Excel

Από προεπιλογή, το Excel δεν εμφανίζει το αρχικό μηδέν σε οποιοδήποτε μη δεκαδικό αριθμητικό σύνολο δεδομένων. Αλλά αν χρειαστεί να δείξετε το μηδέν πριν τον αριθμό που οδηγεί - συνήθως λόγω κάποιου περίεργου συστήματος αρίθμησης στη δουλειά σας, είναι εύκολο να διατηρηθεί αυτό το μηδέν στη θέση του με τον παρακάτω τρόπο.



Σε κάθε μεμονωμένο έγγραφο του Excel, επιλέξτε ένα ή περισσότερα κελιά (ή ολόκληρη στήλη ή γραμμή) και, στη συνέχεια, Ctrl + 1 για να ανοίξετε το μενού «Μορφοποίηση κελιών». (Χρήστες MacOS, χρησιμοποιήστε την εντολή Command + 1.)

Στο παράθυρο Μορφοποίηση κελιών, στην καρτέλα Αριθμός, επιλέξτε την καταχώρηση Προσαρμογή (Custom) στη λίστα Κατηγοριών. Στο πεδίο Τύπος στα δεξιά, πληκτρολογήστε μηδενικά που δείχνουν τον αριθμό των ψηφίων που θέλετε να εμφανίζονται. Για παράδειγμα, αν θέλετε πάντα να βλέπετε τέσσερα ψηφία, πληκτρολογήστε  το 0000 στο πεδίο.
Θα χρειαστεί επίσης να προσθέσετε χειροκίνητα δεκαδικά ψηφία. Για παράδειγμα, εάν καταχωρίζετε πληρωμές μέχρι €500 που περιλαμβάνουν σεντς, θα πρέπει να ορίσετε την προσαρμοσμένη τιμή σας ως 000.00 για να αποφύγετε τη στρογγυλοποίηση στο πλησιέστερο ευρώ.

Οι αλλαγές μορφοποίησης εφαρμόζονται στα κελιά που επιλέξατε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεστε σε ένα μόνο φύλλο ή βιβλίο εργασίας ή σε διαφορετικά κελιά ή ομάδες κελιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετική μορφοποίηση αριθμών στο ίδιο φύλλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!