15/11/18

Πώς να μπλοκάρουμε ιστοσελίδες σε όλους τους Browsers

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπλοκάρουμε ιστοσελίδες, όπως το να χρησιμοποιήσουμε ειδικά extensions, ή να αλλάξουμε ορισμένες ρυθμίσεις στο router.








Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος, και αυτός είναι να προσθέσουμε μερικές γραμμές στο αρχείο host, που βοηθάει στην αντιστοιχία του URL της ιστοσελίδας με τη διεύθυνση IP του, τι σας λέω τώρα. Μην τρομάζετε όμως είναι πολύ απλό ακόμη και για αρχάριους.

Τα θετικά με αυτόν τον τρόπο είναι ότι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κανένα τρίτο πρόγραμμα, και επίσης μπλοκάρει τις ιστοσελίδες σε όλους τους browsers. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:

Ανοίγουμε το «Σημειωματάριο» με δικαιώματα διαχειριστή.
Πατάμε Ctl + O ή «Αρχείο» και στη συνέχεια «Άνοιγμα...».

Στο όνομα αρχείου, πληκτρολογούμε «C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\» και αλλάζουμε την επιλογή δίπλα από «Έγγραφα κειμένου (*txt)» σε «Όλα τα αρχεία».
Τώρα επιλέγουμε το «hosts» και πατάμε «Άνοιγμα».

Tέλος, προσθέτουμε απλά την/τις ιστοσελίδα/δες που θέλουμε να μπλοκάρουμε, με την μορφή «127.0.0.1 www.facebook.com», κάτω από το 127.0.0.1 localhost και πατάμε «Αποθήκευση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!