10/11/18

Αυτόματη διαγραφή παλαιών αρχείων στο φάκελο Στοιχεία λήψης

Ένας φάκελος με τον οποίο δεν ασχολούμαστε συχνά, ή το ξεχνάμε πολύ συχνά είναι αυτός που καλείται Στοιχεία λήψης. Εκεί μαζεύονται όλα όσα έχουμε κατεβάσει από το διαδίκτυο και δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα διαγράψουμε για διάφορους λόγους.







Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος του δίσκου μας, που ενδεχομένως χρειαζόμαστε, αν είναι μικρός με όλα αυτά τα προγράμματα, φωτογραφίες κ.α. που έχουμε κατεβάσει και αποθηκεύσει από το διαδίκτυο. Για να γίνεται αυτόματα η διαγραφή αρχείων που έχουν να χρησιμοποιηθούν για πάνω από 30 μέρες, πραγματοποιούμε τα παρακάτω:
Καταρχάς, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις πατώντας το συνδυασμό των πλήκτρων Windows Key + I. Μόλις ανοίξει το παράθυρο με τις ρυθμίσεις, πατάμε Σύστημα και στη συνέχεια Χώρος αποθήκευσης και έπειτα «Αλλαγή του αυτόματου τρόπου αποδέσμευσης χώρου».
Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε «Διαγραφή αρχείων στο φάκελο Στοιχεία λήψης εάν έχουν παραμείνει εκεί για πάνω από», και επιλέγουμε μέσα στο πλαίσιο ανά πόσες ημέρες θέλουμε να γίνεται αυτή η διαγραφή».

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε «Διαγραφή προσωρινών αρχείων που οι εφαρμογές μου δεν χρησιμοποιούν», ή και «Διαγραφή αρχείων που βρίσκονται στον Κάδο Ανακύκλωσης για περισσότερες από 30 μέρες». Σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και αν ανοίγουμε έναν φάκελο που βρίσκεται στα “Στοιχεία λήψης”, αλλά δεν κάνουμε καμία απολύτως αλλαγή, θα διαγραφεί μετά από 30 μέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!