12/10/17

Πώς να κάνετε μαζική μετονομασία αρχείων στα Windows 10

Όλοι γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε την ονομασία ενός αρχείου στα Windows 10. Τι γίνεται όμως όταν αντί για ένα αρχείο έχουμε πολλά αρχεία; Υπάρχει κάποιος έξυπνος τρόπος μετονομασίας πολλαπλών αρχείων;




Με τον παρακάτω τρόπο που θα σας δείξω θα είστε σε θέση να μετονομάζετε σε δευτερόλεπτα όλα τα αρχεία σας, και όχι μόνο.

Έστω λοιπόν ότι έχουμε έναν φάκελο με πολλές φωτογραφίες, κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της όνομα. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι όλες να αποκτήσουν την ονομασία «Διακοπές 2017», χωρίς φυσικά να τις μετονομάσουμε μία μία.

1. Με τον δείκτη του ποντικιού ή εναλλακτικά Ctrl+A μαρκάρουμε (επιλέγουμε) όλες τις φωτογραφίες που θέλουμε να μετονομάσουμε.

2. Κάνουμε δεξί κλικ σε μία (οποιαδήποτε) φωτογραφία από αυτές που έχουμε επιλέξει.

3. Από το μενού επιλογών που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε «Μετονομασία».

4. Δίνουμε στη φωτογραφία το όνομα που θέλουμε να έχει τόσο αυτή, όσο και οι υπόλοιπες. Στο παράδειγμα μας είναι «Διακοπές 2017».

Τέλος, πατάμε το πλήκτρο «enter» ή κάνουμε αριστερό κλικ σε κάποια άλλη φωτογραφία ή πατάμε το Tab για να πραγματοποιηθεί η μετονομασία.
Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα παρατηρήσετε πως όλες οι φωτογραφίες έχουν αποκτήσει την ονομασία που θέλαμε, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μια αρίθμηση ξεκινώντας από το «(1)».

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πραγματοποιήσετε όλα τα παραπάνω:

Ο πιο γρήγορος τρόπος μετονομασίας ενός αρχείου είναι επιλέγοντας το και πατώντας το πλήκτρο «F2» από το πληκτρολόγιο.

Επίσης, αν είστε σε έναν φάκελο και θέλετε να μετονομάσετε λίγα ή πολλά αρχεία, δίνοντας διαφορετικό όνομα στο καθένα, ακολουθήστε τον εξής οδηγό:

1. Επιλέξτε το πρώτο αρχείο.

2. Πατήστε «F2» και πληκτρολογήστε το νέο του όνομα.

3. Πατήστε το πλήκτρο «Tab» από το πληκτρολόγιο για να μετονομάσετε το αμέσως επόμενο αρχείο.

4. Συνεχίστε δίνοντας όνομα στο κάθε αρχείο και πατώντας «Tab» για να προχωράτε στο επόμενο μέχρι να τελειώσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!