1/10/17

Πώς να αποθηκεύσετε το Command Prompt σε ένα αρχείο κειμένου στα Windows


Η αποθήκευση της εξόδου μιας εντολής των Windows στο Command Prompt είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε κάποιες εμπειρίες. Για να ανακατευθύνουμε την έξοδο μιας εντολής σε ένα αρχείο κειμένου αντί να το βλέπουμε στην οθόνη στο παράθυρο εντολών, απλά πρέπει να εκτελέσουμε την εντολή ...


Αν, για παράδειγμα, θέλετε να αποθηκεύσετε την έξοδο της λειτουργίας DIR σε ένα αρχείο κειμένου αντί να μετακινηθείτε για σελίδα μετά τη σελίδα στην οθόνη σας στο παράθυρο εντολών, θα εκτελέσετε την εντολή
DIR > some-descriptive-filename.txt
οπότε έχουμε τρέξει την εντολή DIR από τον κατάλογο C: \ και αποθηκεύσαμε την έξοδο στην μονάδα D ως «c-drive-directory-output.txt»».

Παρατηρήστε ότι η έξοδος δεν εμφανίζεται στο παράθυρο εντολών παραπάνω, αλλά όταν ανοίγουμε το έγγραφο κειμένου, βλέπουμε την πλήρη έξοδο εντολών:
Οποιαδήποτε εντολή έχει έξοδο παραθύρου εντολών (ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό) μπορεί να προσαρτηθεί με filename.txt και στην έξοδο θα αποθηκευτεί το συγκεκριμένο αρχείο κειμένου.

Εκτός από την εκτέλεση της εντολής, μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε ελαφρώς την εντολή για να αφαιρέσετε τη διαδοχική έξοδο στο ίδιο αρχείο κειμένου για λόγους ευκολίας. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλετε να στείλετε την έξοδο της ίδιας εντολής στο ίδιο αρχείο κειμένου πριν και μετά από κάποια αλλαγή (όπως, για παράδειγμα, επανεκκίνηση του δρομολογητή σας και απόκτηση νέας διεύθυνσης IP). Μπορείτε να εκδώσετε πρώτα την εντολή με ένα μόνο > και στη συνέχεια να επαναλάβετε τα επόμενα στιγμιότυπα της ίδιας εντολής με ένα διπλό >>.
Με τον τρόπο αυτό, θα επισυνάπτεται το ίδιο όνομα_αρχείου.txt (αντί να αντικατασταθεί όπως θα ήταν με ένα μόνο >) με επιπλέον εντολές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!