3/8/17

Πώς να αφαιρέσετε έναν κωδικό πρόσβασης από ένα αρχείο PDF

Ορισμένα αρχεία PDF κρυπτογραφούνται με έναν κωδικό πρόσβασης, τον οποίο θα χρειαστεί να εισάγετε κάθε φορά που θέλετε να δείτε το έγγραφο. Μπορείτε να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης για να εξοικονομήσετε χρόνο εάν κρατάτε το PDF αρχείο σας σε ασφαλή τοποθεσία.





Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο ανόητο, αλλά μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης από ένα αρχείο PDF ανοίγοντάς το και εκτυπώνοντας το σε ένα νέο PDF. Το σύστημά σας θα δημιουργήσει ένα διπλότυπο αντίγραφο του PDF και αυτό το αντίγραφο δεν θα έχει κωδικό πρόσβασης. Αυτό το τέχνασμα θα λειτουργήσει μόνο εάν το PDF δεν έχει περιορισμούς εκτύπωσης. Ωστόσο, πολλά αρχεία PDF προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για να παρέχουν κρυπτογράφηση και μπορούν να εκτυπωθούν κανονικά μόλις δώσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να το κάνετε με μερικούς τρόπους. Εάν χρησιμοποιείτε το Chrome σε Windows, macOS, Linux ή Chrome OS, μπορείτε να το κάνετε απευθείας μέσω του προγράμματος περιήγησης. Αρχικά, ανοίξτε το έγγραφο PDF και δώστε τον κωδικό πρόσβασης που απαιτεί. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εκτύπωση στη γραμμή εργαλείων PDF, ενώ προβάλλετε το έγγραφο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή κάτω από τον προορισμό και επιλέξτε Αποθήκευση ως PDF. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση και θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα και μια θέση για το νέο σας PDF. Το νέο σας PDF θα περιέχει το ίδιο περιεχόμενο με το αρχικό PDF, αλλά δεν θα προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει στο Chrome σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορείτε να εκτελέσετε το ίδιο τέχνασμα με άλλες εφαρμογές και εκτυπωτές PDF. Για παράδειγμα, τα Windows 10 περιλαμβάνουν έναν εκτυπωτή PDF, που σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό στο Microsoft Edge ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα προβολής PDF στα Windows. Για παράδειγμα, ανοίξτε ένα προστατευμένο έγγραφο PDF στο Microsoft Edge και δώστε τον κωδικό πρόσβασης για να το δείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση στη γραμμή εργαλείων προβολής PDF. Επιλέξτε τον εκτυπωτή Microsoft Print to PDF και κάντε κλικ στο Εκτύπωση. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα όνομα και μια θέση για το νέο σας αρχείο PDF.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Για παράδειγμα, σε ένα Mac, μπορείτε να το κάνετε αυτό με την προεπισκόπηση ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα προβολής PDF και την ενσωματωμένη δυνατότητα εκτύπωσης PDF. Αρχικά, ανοίξτε το προστατευμένο έγγραφο στην προεπισκόπηση και δώστε τον κωδικό που απαιτεί. Κάντε κλικ στο Αρχείο Εκτύπωση για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού «PDF» στο κάτω μέρος του διαλόγου εκτύπωσης και επιλέξτε Αποθήκευση ως PDF. Εισαγάγετε ένα όνομα αρχείου και μια θέση για το νέο σας αρχείο PDF, όταν σας ζητηθεί. Το νέο αρχείο PDF θα έχει το ίδιο περιεχόμενο με το πρωτότυπο, αλλά χωρίς κωδικό πρόσβασης.
Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό με τον επίσημο τρόπο με το Adobe Acrobat Pro. Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρόγραμμα από το δωρεάν πρόγραμμα προβολής PDF του Adobe Acrobat Reader που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Η Adobe προσφέρει εβδομαδιαία δωρεάν δοκιμή του Acrobat Pro. Το Adobe Acrobat Pro θα λειτουργήσει ακόμα και αν το PDF έχει περιορισμούς εκτύπωσης και δεν μπορεί να εκτυπωθεί σε άλλες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το παραπάνω κόλπο.

Ανοίξτε το αρχείο PDF στο Adobe Acrobat Pro και δώστε τον κωδικό πρόσβασης για να το δείτε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην αριστερή πλευρά του παραθύρου και κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες άδειας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Αρχείο Ιδιότητες και να κάνετε κλικ στην καρτέλα ΑσφάλειαΚάντε κλικ στο πλαίσιο Μέθοδος ασφαλείας, επιλέξτε Δεν υπάρχει ασφάλεια και κάντε κλικ στο OK για να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Μπορείτε επίσης να κλείσετε το παράθυρο του Adobe Acrobat Pro DC και θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Μόλις το κάνετε, ο κωδικός πρόσβασης θα αφαιρεθεί από το αρχικό αρχείο PDF.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!