31/8/17

Πώς να εγκαταστήσετε νέα Desktop themes στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 προσθέτει θέματα από το Windows Store, διευκολύνοντας την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας σας με νέα φόντα, ήχους και χρώματα. 






Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Προσαρμογή Θέματα για να δείτε τα εγκατεστημένα θέματα σας. Στην ενότητα «Εφαρμογή ενός θέματος», θα δείτε τα διάφορα εγκατεστημένα θέματα που μπορείτε να επιλέξετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη περισσότερων θεμάτων από το Κατάστημα και θα μεταβείτε σε μια λίστα θεμάτων στην εφαρμογή Store. Υπάρχουν 174 θέματα διαθέσιμα στο Store και είναι και δωρεάν. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε θέμα για να ανοίξετε τη σελίδα του και να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Στη σελίδα ενός θέματος, κάντε κλικ στο κουμπί «Λήψη» για να κατεβάσετε το θέμα στον υπολογιστή σας. Τα Windows κατεβάζουν το θέμα από το Κατάστημα, όπου εμφανίζεται στη λίστα με τα εγκατεστημένα θέματα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Απλά επιλέξτε το θέμα για να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να προσαρμόσετε το θέμα της επιφάνειας εργασίας σας

Τα θέματα μπορούν να περιλαμβάνουν τέσσερα στοιχεία: ένα ή περισσότερα φόντα για την επιφάνεια εργασίας, ένα χρώμα, ένα σύνολο ήχων και ένα σύνολο δρομέων ποντικιού. Στην πράξη, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα θέματα παρέχουν μια παρουσίαση φόντου επιφάνειας εργασίας και ένα χρώμα. Αφήνουν τους ήχους και τον κέρσορα του ποντικιού, επιλέγοντας Προεπιλεγμένα των Windows για ήχους και Windows Aero για τον κέρσορα του ποντικιού.

Μπορείτε να προβάλετε και να προσαρμόσετε αυτά τα στοιχεία, κάνοντας κλικ στις επιλογές Φόντο, Χρώμα, Ήχοι και Ποντικιού στο παράθυρο Θέματα και θα μεταβούμε κάθε ένα από αυτά με τη σειρά.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το φόντο κάνοντας κλικ στο Ιστορικό. Τα περισσότερα θέματα παρέχουν πολλές εικόνες φόντου και μια παρουσίαση διαφανειών. Μπορείτε να ελέγξετε πόσο συχνά αλλάζει το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας ή να ρυθμίσετε την προβολή παρουσίασης σε Shuffle, ώστε να επιλέγει μια τυχαία εικόνα από την παρουσίαση κάθε φορά που αλλάζει.
Η επιλογή Χρώμα σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποιο χρώμα τόνου χρησιμοποιούν τα Windows για διαφορετικά στοιχεία διεπαφής, συμπεριλαμβανομένου του μενού Έναρξη και της γραμμής εργασιών. Αν θέλετε το χρώμα προφοράς του θέματος που χρησιμοποιείται για τις γραμμές τίτλου παραθύρων, θα πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην οθόνη Έγχρωμο και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Γραμμές τίτλου στην ενότητα Εμφάνιση χρώματος. Εάν δεν το κάνετε τα Windows 10 θα χρησιμοποιήσουν τις προεπιλεγμένες λευκές γραμμές τίτλου.

Τα Windows ενεργοποιούν ξανά το θέμα ήχου Προεπιλογή των Windows κάθε φορά που επιλέγετε ένα νέο θέμα. Κάντε κλικ στην επιλογή Ήχοι για να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις. Επιλέξτε No Sounds στο πλαίσιο Sound Scheme και κάντε κλικ στο OK, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τους ήχους στα Windows 10.

Η επιλογή του ποντικιού σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα σχήμα δρομέα ποντικιού. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε στο Windows Black για έναν μαύρο δρομέα ποντικιού αντί για ένα λευκό ή για να ενεργοποιήσετε μια σκιά κάτω από το δείκτη του ποντικιού.

Για να καταργήσετε ένα εγκατεστημένο θέμα από τη λίστα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να καταργήσετε τα προεπιλεγμένα θέματα που συνοδεύουν τα Windows 10 μόνο αυτά που έχετε δημιουργήσει ή κατεβάσετε.
Πώς να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε ένα προσαρμοσμένο θέμα

Για να αποθηκεύσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα σε ένα αρχείο και να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο, κάντε δεξί κλικ στο θέμα και επιλέξτε «Αποθήκευση θέματος για κοινή χρήση». Τα Windows αποθηκεύουν το θέμα σε ένα αρχείο .desktopthemepack, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να μοιραστείτε με άλλα άτομα. Αφού τους στείλετε το αρχείο .desktopthemepack, πρέπει απλά να το κάνουν διπλό κλικ για να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους. Το θέμα εμφανίζεται τότε ως επιλογή στο παράθυρο Θέματα, ακριβώς όπως τα θέματα που παίρνετε από το Store.

Εάν συνδέεστε με έναν λογαριασμό Microsoft, τα Windows 10 συγχρονίζουν αυτόματα το θέμα της επιφάνειας εργασίας σας μεταξύ των υπολογιστών Windows 10 από προεπιλογή. Αλλάξτε το θέμα σας σε έναν υπολογιστή και θα αλλάξει αυτόματα στους άλλους υπολογιστές σας. Εγκαταστήστε ένα νέο υπολογιστή στο μέλλον και θα χρησιμοποιήσει αυτόματα το θέμα που επιλέξατε μετά την είσοδό σας.

Αν δεν θέλετε οι ρυθμίσεις θέματος να συγχρονίζονται μεταξύ των υπολογιστών σας - για παράδειγμα, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά θέματα σε διαφορετικούς υπολογιστές - μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Λογαριασμοί Συγχρονίστε τις ρυθμίσεις σας. Και ορίστε το «Θέμα» σε Απενεργοποίηση.
Υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε εδώ. Για τους σκοπούς συγχρονισμού, τα Windows θεωρούν ότι οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης αλλάζετε για να είναι μέρος του θέματος σας. Επομένως, ακόμη και αν δεν εφαρμόσετε ένα νέο θέμα ας πούμε απλώς να αλλάξετε το χρώμα ή το φόντο σας - οι αλλαγές που πραγματοποιείτε συγχρονίζονται και με άλλους υπολογιστές στο λογαριασμό σας (αν υποτεθεί ότι έχουν επίσης συγχρονιστεί με το συγκεκριμένο θέμα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!