16/6/17

Πώς να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησης σας στο διαδίκτυο να σταματήσει να ζητάει την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης

Τα προγράμματα περιήγησης θέλουν να είναι χρήσιμα, γι 'αυτό σας ζητάνε να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας όταν συνδέεστε σε ιστοσελίδες. Αν χρησιμοποιείτε ξεχωριστό πρόγραμμα αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass ή το 1Password ή αν θέλετε απλώς να μην αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας μπορείτε να κάνετε το πρόγραμμα περιήγησης σας να σταματήσει να σας ζητάει να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης.

Για να βρείτε αυτή τη ρύθμιση στο Chrome, κάντε κλικ στο μενού του Chrome Ρυθμίσεις. Στο κάτω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων». Στην περιοχή Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες, καταργήστε την επιλογή «Πρόταση αποθήκευσης των κωδικών πρόσβασης σας με το Google Smart Lock για κωδικούς πρόσβασης».

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Διαχείριση κωδικών πρόσβασης εδώ για να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο Chrome και να τους διαγράψετε, αν θέλετε. Στο Chrome για Android, iPhone ή iPad, κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις. Πατήστε στην επιλογή «Αποθήκευση κωδικών πρόσβασης» στην ενότητα Βασικά στοιχεία και ορίστε την ως «Απενεργοποιημένη». Θα δείτε επίσης μια λίστα αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να διαχειριστείτε σε αυτήν την οθόνη, εάν έχετε αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης. Πατήστε Επεξεργασία για να επεξεργαστείτε τη λίστα αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης σας.
Στο Firefox, κάντε κλικ στο μενού Επιλογές. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια στην αριστερή πλευρά της σελίδας επιλογών και καταργήστε την επιλογή «Απομνημόνευση λογαριασμών για ιστοσελίδες». Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθηκευμένοι λογαριασμοί εδώ για να δείτε ποιοι κωδικοί πρόσβασης στο Firefox έχει ήδη αποθηκεύσει και να τους καταργήσετε από τον Firefox, αν θέλετε.
Στο Safari σε Mac, κάντε κλικ στο Safari Preferences. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Αυτόματη συμπλήρωση» στο επάνω μέρος του παραθύρου και καταργήστε την επιλογή «Όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης». Μπορείτε να δείτε ποια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης έχετε αποθηκεύσει ήδη στο Safari κάνοντας κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στα δεξιά των ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Κωδικοί πρόσβασης στην κορυφή του παραθύρου προτιμήσεων του Safari. Μπορείτε να καταργήσετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από αυτήν τη λίστα, αν θέλετε.

Σε ένα iPhone ή στο iPad, θα βρείτε αυτή την επιλογή στην κύρια εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Safari Αυτόματη συμπλήρωση. Απενεργοποιήστε την επιλογή Ονόματα και κωδικοί πρόσβασηςΜπορείτε να δείτε τι ονόματα και κωδικοί πρόσβασης το Safari ήδη θυμάται πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις Safari Κωδικοί πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να τα αφαιρέσετε από εδώ, αν θέλετε.
Στο Microsoft Edge στα Windows 10, κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του παραθύρου Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή προηγμένων ρυθμίσεων. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Απόρρητο και υπηρεσίες και ορίστε το «Προσφορά για αποθήκευση κωδικών πρόσβασης» στη θέση ΑπενεργοποίησηΜπορείτε να κάνετε κλικ εδώ στο σύνδεσμο Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης για να δείτε ποιοι κωδικοί έχουν αποθηκευτεί και να τους καταργήσετε, αν θέλετε.
Στον Internet Explorer, κάντε κλικ στο μενού Επιλογές Internet. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Περιεχόμενο» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις στα δεξιά της αυτόματης συμπλήρωσης. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης  δεν έχει επιλεγεί.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Διαχείριση κωδικών πρόσβασης για να δείτε ποια ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης έχει ήδη αποθηκεύσει ο Internet Explorer και να τα καταργήσετε αν θέλετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!