1/5/17

Τρόποι εισαγωγής και εξαγωγής επαφών μεταξύ του Outlook και του Gmail μέρος 1ο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook με σχεδόν οποιονδήποτε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένου και του Gmail, αλλά το Outlook δεν παρέχει έναν ενσωματωμένο τρόπο συγχρονισμού των επαφών σας στο Gmail. Αν έχετε επαφές και στις δύο υπηρεσίες, θα πρέπει να τις εισαγάγετε με έναν τρόπο που θα σας δείξω παρακάτω, για να τις χρησιμοποιήσετε.

Θα μπορούσατε να εισάγετε εκ νέου την κάθε επαφή μία προς μία, φυσικά, αλλά σας συνιστούμε να εισάγετε όλες τις επαφές σας με μία κίνηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω πώς να εξαγάγετε πρώτα τις επαφές σας από το Gmail στο Outlook και στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε εξαγωγή από το Outlook στο Gmail.

Πώς να εξάγετε επαφές από το Gmail και να τις εισάγετε στο Outlook
Για να εξάγετε τις επαφές σας από το λογαριασμό του Gmail σας, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Gmail» και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Επαφές» από το αναπτυσσόμενο μενού. Η Google επανασχεδιάζει τις Επαφές και μπορείτε να δοκιμάσετε την προεπισκόπηση των Επαφών (κάντε κλικ στην επιλογή «Δοκιμή προεπισκόπησης επαφών» στο μενού στα αριστερά κατά την προβολή επαφών στην παλιά έκδοση). Ωστόσο, η προεπισκόπηση των Επαφών δεν σας επιτρέπει να εξάγετε επαφές ακόμα, γι 'αυτό πρέπει να επιστρέψετε στην παλιά έκδοση για να εξάγετε τις επαφές μας. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή «Μετάβαση στην παλιά έκδοση» στο κάτω μέρος της λίστας επιλογών στα αριστερά.
Μόλις επιστρέψετε στην παλιά έκδοση των Επαφών σας, κάντε κλικ στο κουμπί «Περισσότερα» στο επάνω μέρος της σελίδας και επιλέξτε «Εξαγωγή» από το αναπτυσσόμενο μενού. Παρατηρήστε ότι μπορείτε να εξάγετε μια ομάδα, επιλεγμένες επαφές ή όλες τις επαφές σας σε μία από τις τρεις μορφές. Η μορφή εξαγωγής θα πρέπει να είναι ένα αρχείο Outlook .CSV (CSV = που σημαίνει ότι κάθε πεδίο [Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο κλπ.] Χωρίζεται με κόμμα). Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να εξαγάγετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Outlook CSV format»Κάντε κλικ στην επιλογή «Εξαγωγή» για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εξαγωγής.
Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, μεταβείτε στο σημείο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο CSV των επαφών σας. Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή, μπορείτε να ανοίξετε το εξαγόμενο αρχείο .CSV στο Excel και να το χειριστείτε προσθέτοντας διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το βιβλίο διευθύνσεών σας. 

Όταν είστε έτοιμοι, ήρθε η ώρα να εισαγάγετε το λαμπρό νέο αρχείο επαφών σας στο Outlook. Ανοίξτε το Outlook και κάντε κλικ στην καρτέλα «Αρχείο». Κάντε κλικ στην επιλογή «Άνοιγμα & Εξαγωγή» στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή / Εξαγωγή». Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής». Επιλέξτε «Εισαγωγή από άλλο πρόγραμμα ή αρχείο» και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο». Επιλέξτε «Τιμές διαχωρισμένες με κόμματα» και κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο». Τώρα, πρέπει να επιλέξετε το αρχείο για εισαγωγή, κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση» και βρείτε το αρχείο που θέλετε να εισάγετε.

Στην επιλογή Επιλογές, αποφασίστε εάν θέλετε να εισαχθούν αντίγραφα ή όχι. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο επιλέγοντας «Να μην εισάγονται διπλότυπα». Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Επιλέξτε «Επαφές» στο πλαίσιο Επιλογή προορισμού κάτω από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε τις επαφές σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Η τελευταία οθόνη στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή αρχείου σας δείχνει τι πρόκειται να συμβεί (Εισαγωγή επαφών από φάκελο: Επαφές) και σας δίνει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε τυχόν προσαρμοσμένα πεδία που ίσως έχετε δημιουργήσει στις Επαφές του Gmail.

Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εισαγωγής. Μπορείτε να δείτε τις επαφές που έχετε εισάγει ανοίγοντας το εικονίδιο «Άτομα» στο κάτω μέρος του αριστερού παραθύρου. Οι επαφές σας στο Gmail είναι πλέον διαθέσιμες στο Outlook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!