29/5/17

Τρόποι εισαγωγής και εξαγωγής επαφών μεταξύ του Outlook και του Gmail μέρος 2ο

Εάν έχετε τις επαφές σας στο Outlook και θέλετε να τις μεταφέρετε στο λογαριασμό σας στο Gmail, ανοίξτε το Outlook και κάντε κλικ στην καρτέλα «Αρχείο». Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, κάντε κλικ στην επιλογή «Άνοιγμα & Εξαγωγή» στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή / Εξαγωγή».





Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Οδηγός εισαγωγής και εξαγωγής». Επιλέξτε «Εξαγωγή σε αρχείο» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Επιλέξτε «Τιμές διαχωρισμένες με κόμμα» και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Επιλέξτε «Επαφές» στον φάκελο Επιλογή για εξαγωγή από το πλαίσιο του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο βρίσκονται οι επαφές σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
Τώρα, πρέπει να επιλέξετε μια θέση και να καθορίσετε ένα όνομα για το εξαγόμενο αρχείο, ώστε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση. Στο παράθυρο διαλόγου Αναζήτηση, μεταβείτε στο φάκελο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο .csv. Το προεπιλεγμένο όνομα του αρχείου στο πλαίσιο Όνομα αρχείου είναι contacts.csv, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αν θέλετε. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιλέξετε το αρχείο που θέλετε να εισαγάγετε.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Η τελευταία οθόνη στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή σε αρχείο σας δείχνει τι πρόκειται να συμβεί (Εξαγωγή επαφών από φάκελο: Επαφές) και σας δίνει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε τυχόν προσαρμοσμένα πεδία που ίσως έχετε δημιουργήσει στο Outlook.

Τι σημαίνει να χαρτογραφήσετε προσαρμοσμένα πεδία; Απλά, ορισμένα από τα πεδία του βιβλίου διευθύνσεων του Outlook ενδέχεται να μην αντιστοιχούν στον προορισμό στον οποίο εισάγετε το αρχείο .csv, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα χαρτογραφήσετε. Όπως εξηγεί το παράθυρο διαλόγου, σύρετε την τιμή του Outlook από τη λίστα στα δεξιά, στο πεδίο στο αρχείο .csv στα αριστερά που ταιριάζει περισσότερο. 

Όταν ολοκληρώσετε τα πεδία χαρτογράφησης, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εξαγωγής.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή, μπορείτε να ανοίξετε το εξαγόμενο αρχείο .csv στο Excel και να το χειριστείτε όπως θέλετε, προσθέτοντας διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το βιβλίο διευθύνσεών σας. Όταν είστε έτοιμοι να εισαγάγετε τις επαφές σας στο Gmail, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Gmail και επιλέξτε Επαφές από το αναπτυσσόμενο μενού.

Η Google επανασχεδιάζει τις Επαφές και μπορείτε να δοκιμάσετε την προεπισκόπηση των Επαφών (κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμή προεπισκόπησης επαφών στο μενού στα αριστερά κατά την προβολή επαφών στην παλιά έκδοση). Ωστόσο, η προεπισκόπηση των Επαφών δεν σας επιτρέπει να εισαγάγετε ακόμα επαφές, επομένως πρέπει να επιστρέψουμε στην παλιά έκδοση για να εισαγάγουμε τις επαφές μας. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση στην παλιά έκδοση στο κάτω μέρος της λίστας επιλογών στα αριστερά.

Στην οθόνη «Επαφές», κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα και επιλέξτε Εισαγωγή από το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή επαφώνΣτο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα (Open), μεταβείτε στο φάκελο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο .csv από το Outlook, επιλέξτε το αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή επαφών για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή των επαφών από το αρχείο .csv.

Οι επαφές που έχετε εισαγάγει πρόσφατα δεν θα συγχωνευθούν στη λίστα των κύριων επαφών σας - τουλάχιστον όχι στο Gmail, αλλά θα έχουν τη δική τους ομάδα. Εάν δεν βλέπετε τις επαφές σας ακόμα, ανανεώστε την ιστοσελίδα.

Αν κάνετε κλικ στην ομάδα των επαφών που έχετε εισαγάγει, θα μπορείτε να τις συγχωνεύσετε και να διαγράψετε τις διπλές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!