10/6/16

Πώς να δημιουργήσετε κινούμενες εικόνες GIF σε οποιαδήποτε πλατφόρμα

Οι κινούμενες εικόνες GIF είναι ένας νέος αγαπημένος τρόπος του καθενός για να εκφραστεί στα social media. Έχουν γίνει σχεδόν ισοδύναμα με τα emoticons για αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε το δικό σας.



Τα αρχικά GIF σημαίνει Graphics Interchange Format και κυκλοφορούν εδώ και 30 χρόνια, το format GIF δεν χρησιμοποιείται πλέον ευρέως για εικόνες ή φωτογραφίες σε σχέση με το jpeg, bmp και το png. Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ των εικόνων GIF και των κινούμενων εικόνων GIF. Ένα κινούμενο GIF δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σειρά από εικόνες ή πλαίσια που εμφανίζονται διαδοχικά. Αν ανοίξουμε αυτή την εικόνα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας, όπως η προεπισκόπηση, μπορούμε να δούμε τη σύνθεσή του.
Ίσως η πιο απλή μέθοδος για τη δημιουργία ενός animated GIF σε έναν υπολογιστή είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις μυριάδες των δικτυακών τόπων που έχουν εμφανιστεί τελευταία. Ίσως το πιο γνωστό από αυτά τα sites είναι το Giphy. Το δύσκολο στην κατασκευή ενός animated GIF είναι στο να βρείτε την πηγή δηλαδή θα πρέπει να έχετε κάποιο είδος αρχείου βίντεο, ή μια σειρά από φωτογραφίες από τις οποίες θα το δημιουργήσετε. Το Giphy σας επιτρέπει να ανεβάσετε δύο αρχεία βίντεο.

Κατ 'αρχάς, οποιοδήποτε αρχείο βίντεο που ανεβάζετε δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100MB. Στην ιστοσελίδα Giphy, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία για να ξεκινήσετε.

Αυτό ανοίγει το GIF Maker, το οποίο σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία βίντεο ή φωτογραφίες ή ακόμα και να του δώσετε και μια διεύθυνση από το YouTube. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πραγματικά ένα κινούμενο GIF από μια σειρά από εικόνες και άλλα αρχεία GIF, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή slideshow. 
Το Giphy έχει άλλες δύο επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως την δυνατότητα να προσθέσετε λεζάντες στις εικόνες GIF σας και να τις επεξεργαστείτε έτσι ώστε να περιλαμβάνουν κινούμενα αυτοκόλλητα και διάφορα άλλα φίλτρα. Από την ώρα που προσθέσετε το βίντεο σας (<100MB) έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε την ώρα έναρξης και τη διάρκεια, καθώς και να προσθέσετε μια λεζάντα ή ακόμα και υπότιτλους.

Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα εργαλεία που θα βρείτε στο μενού Advanced όπως να κατεβάσετε τις GIF φωτογραφίες σας με στον υπολογιστή σας. Το Giphy έχει ένα εργαλείο για τη μετατροπή βίντεο από το YouTube σε GIF, αλλά το μειονέκτημα του Giphy είναι ότι δεν είναι και τόσο ιδανικό για κινητές πλατφόρμες. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα έναρξης και λήξης του βίντεο για να ταιριάξει το πότε και που θέλετε η GIF εικόνα σας να τρέξει. 

Για iPhone και Android

Όπως μπορείτε να υποθέσετε, τόσο στο iOS όσο και στο Android έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές GIF προγραμμάτων. Για το iPhone, ξεχωρίζει το GifBoom, ενώ για το Android το GIF Maker.
GIF Maker για το Android

Και οι δύο αυτές οι εφαρμογές, είναι πολύ απλές στη χρήση και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στον χειρισμό τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!