11/6/16

Πώς να ανακτήσετε ένα μη αποθηκευμένο έγγραφο του Microsoft Office

Έχετε μόλις κλείσει ένα έγγραφο του Office κατά λάθος και ξεχάσατε να το αποθηκεύσετε ή ίσως το Word κατέρρευσε ή ο υπολογιστής σας έκανε επανεκκίνηση. Μην ανησυχείτε όμως υπάρχει λύση. Από προεπιλογή, οι εφαρμογές του Office αποθηκεύουν αυτόματα προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας των εγγράφων σας καθώς εργάζεστε και έτσι μπορείτε να τα ανακτήσετε.


Προσοχή σε αυτό το άρθρο δεν μιλάμε για την διαγραφή ενός αρχείου αν και υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσατε να ανακτήσετε και αυτού του είδους τα αρχεία. Εδώ θα βρείτε τα βήματα για την ανάκτηση των αρχείων σε περίπτωση μη αποθήκευσης. Τα βήματα αυτά ισχύουν για όλες τις εφαρμογές όπως το Excel και το PowerPoint. Ξεκινήστε ανοίγοντας οποιαδήποτε εφαρμογή του Office που εργαζόσασταν στην οποία δεν έχετε αποθηκεύσει το αρχείο σας. Κάντε κλικ στο μενού Αρχείο.

Από το μενού Αρχείο, κάντε κλικ στην επιλογή Πληροφορίες (επιλογές του Word για την έκδοση του  2007). Στη σελίδα Πληροφορίες, κάντε κλικ στο Διαχείριση εγγράφων (Για προχωρημένους στην έκδοση 2007) και, στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ανάκτηση σε μη αποθηκευμένα Έγγραφα. Σημειώστε επίσης ότι έχετε μια επιλογή για τη διαγραφή όλων των μη αποθηκευμένων εγγράφων αλλά καλό θα ήταν να μην το επιλέξετε.Θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος ονόματι UnsavedFiles ο οποίος περιέχει όλα τα μη αποθηκευμένα αρχεία του Office σαν προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας. Επιλέξτε το αρχείο που χρειάζεστε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. 

Όλες οι εφαρμογές του Office αποθηκεύουν αυτόματα προσωρινά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 10 λεπτά, από προεπιλογή), έτσι ώστε να μην πάει χαμένη όλη η δουλειά σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πόσο συχνά θα αποθηκεύονται αυτά τα αρχεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!