24/10/15

Πώς να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα αρχεία PDF

Τα PDF αρχεία είναι ίσως η πιο δημοφιλής μορφή αρχείων για τη δημιουργία και την προβολή. Το PDF σημαίνει μορφή Portable Document Format - που ονομάστηκε έτσι επειδή μπορούν να διαβαστούν σε όλα τα είδη των μηχανημάτων χωρίς περιορισμούς λογισμικού, hardware, ή το λειτουργικό σύστημα. Κάθε έγγραφο που δημιουργείτε στον υπολογιστή σας, μπορείτε εύκολα να  το προβάλλεται στο Mac σας ή ακόμα και το smartphone και το tablet σας.


Τα PDF αρχεία προτιμούνται σε σχέση με άλλες μορφές, όπως η μορφή Word, διότι προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που οι άλλες μορφές δεν διαθέτουν.

Τα έγγραφα PDF είναι εμφανώς δύσκολο να αλλάξουν, για παράδειγμα, χωρίς τις απαραίτητες άδειες και κάθε μεταβολή τους μπορεί να εντοπιστεί εύκολα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν κωδικό κλειδώματος στο αρχείο PDF σας ή ακόμα και τη χρήση υδατογραφημάτων, προκειμένου να εμποδίσουν άλλους ανθρώπους από την αλλαγή τους.

Τα έγγραφα PDF, παρά τα πλεονεκτήματα τους μπορούν να καταστραφούν. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά όταν γίνεται χάνονται όλα τα δεδομένα που περιέχει το έγγραφο. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν επίσης υπερβολική χρήση ενός αρχείου PDF προκαλεί καταστροφή του αρχείου, κυρίως λόγω της δυσλειτουργίας του λογισμικού. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι τα αρχεία PDF αργούν να ανοίξουν ή δεν ανοίγουν καθόλου.

Όταν στείλετε αρχεία PDF μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχουν πιθανότητες να σταλούν κατεστραμμένα. Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα συμπίεσης όπως το WinZip ή το WinRar. Άλλες πιθανές αιτίες της καταστροφής του αρχείου PDF περιλαμβάνουν αποτυχίες σύνδεσης, διακοπές ρεύματος, αστοχίες του συστήματος και τις επιθέσεις ιών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για την επαναφορά των κατεστραμμένων αρχείων PDF είναι ότι δεν έχει σημασία τι εργαλεία χρησιμοποιείτε, δεν πρόκειται να ανακτήσει όλες τις πληροφορίες στο αρχείο σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Ωστόσο, εάν παίρνετε ένα από τα ακόλουθα μηνύματα λάθους, μάλλον θα είναι σε θέση να ανακτήσει τα δεδομένα στο αρχείο σας:

PDF αρχείο δεν είναι αναγνώσιμο με το λογισμικό σας
  • PDF File not readable with your software
  • Root object is invalid or missing
  • Το αρχείο είναι κατεστραμμένο
  • File is damaged or corrupt
  • Υπήρξε ένα σφάλμα κατά το άνοιγμα αυτού του εγγράφου
  • There was an error opening this document
  • Υπήρξε ένα σφάλμα κατά την επεξεργασία αυτής της σελίδας
  • There was an error processing this page
  • It contains info not understood by the viewer
  • Format error- Not a PDF File or Corrupted
Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα από αυτά τα λάθη, μπορείτε ακόμα να είστε σε θέση να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία PDF είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επισκευής PDF.

Εδώ είναι μερικά από τα εργαλεία που σας προτείνουμε:

SysInfoTools PDF Repair v3.0

Αυτό το εργαλείο είναι απλό στη χρήση και μπορεί να επισκευάσει ένα ή πολλαπλά κατεστραμμένα αρχεία PDF. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βασικές και προηγμένες δυνατότητες ανάκτησης. Ενώ η βασική επιλογή σας επιτρέπει να ανακτήσει κάποια από τα δεδομένα, η προηγμένη επιλογή δουλεύει για να εξαγάγετε όλα τα δεδομένα που μπορεί να είναι από τα κατεστραμμένα αρχεία.

Το SysInfoTools PDF Repair v3.0 κοστίζει περίπου $ 59 για μια άδεια ενός χρήστη, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία επισκευής PDF που κυκλοφορούν στην αγορά εκεί έξω. Υπάρχει επιλογή να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε.

DataNumen Repair PDF

Αυτό είναι ένα εύκολο στη χρήση λογισμικό που αναπτύχθηκε για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων εγγράφων PDF στον υπολογιστή των Windows σας. Έχει ένα πολύ καλοστημένο και καθαρό περιβάλλον που σας επιτρέπει να επιδιορθώσετε ένα ενιαίο αρχείο ή μια ομάδα αρχείων στην επιλογή Repair. Το βοηθητικό πρόγραμμα είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και δουλεύει καλά με όλες τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows.

Το DataNumen Repair PDF είναι ακόμα πιο ακριβό από ότι το SysInfoTools και η τιμή του ξεκινάει από $149,95. Αλλά είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο της αγοράς για την επισκευή PDF. 

Υπάρχει και μια άλλη λύση. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακτήσετε το κείμενο (και μόνο το κείμενο, όχι τα γραφικά δεδομένα σας) στο έγγραφο PDF σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Σημειωματάριο σε οποιοδήποτε υπολογιστή με Windows.

Απλά κάντε δεξί κλικ στο αρχείο PDF, επιλέξτε το "Άνοιγμα με" επιλογή, και να βρει το Σημειωματάριο στη λίστα. Το Σημειωματάριο θα ανοίξει το αρχείο PDF σας, όσο μπορεί να ανοίξει, και θα δείτε πολύ κώδικα να αναμιγνύεται με το κείμενο. Η δουλειά σας είναι να διαχωρίσετε αυτόν τον κώδικα από το κείμενό σας - που θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του εγγράφου και την ικανότητά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!