27/10/15

Πώς να αποφευχθεί η υψηλή χρήση της CPU στα Windows 10

H μεγάλη χρήση της CPU είναι ένα θέμα για πολλούς χρήστες των Windows 10 αμέσως μετά την αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα. Μια μεγάλη χρήση της CPU, μπορεί να καταστήσει τον υπολογιστή σας άχρηστο. Μεγάλη χρήση της CPU μπορεί να προκληθεί από τα πάντα, από το anti-virus από την αναζήτηση των Windows, από κάποιο πρόγραμμα που τρέχει κρυφά και άλλοι πολλοί λόγοι.


Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις αιτίες της μεγάλης χρήση της CPU, πώς να τις διορθώσετε, και πώς να τις αποτρέψετε.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα μετά την αναβάθμιση σε Windows 10 είναι η αύξηση της χρήσης της CPU, χάρη στο anti-virus, anti-malware και άλλα λογισμικά ασφαλείας. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα θέματα έχουν αντιμετωπιστεί χάρη στην λήψη ενημερώσεων ειδικά για τα Windows 10, αν παρατηρήσετε για να μειώσετε την χρήση της CPU, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το anti-virus σας ή άλλο λογισμικό ασφαλείας.

Εάν εκτελείτε τα Windows 10 στο ελάχιστο των προδιαγραφών του συστήματος, ιδιαίτερα σε έναν παλιό υπολογιστή, τα Windows 10 απλά μπορεί να μην είναι σε θέση να λειτουργούν σωστά σε αυτό. Ακόμα κι αν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκατασταθούν και να γίνει η αναβάθμιση.

Εάν εκτελείτε τα Windows 10 σε έναν παλαιότερο υπολογιστή ή χρησιμοποιείτε λιγότερο από δύο GB μνήμης RAM, μπορείτε να δείτε τα θέματα με την αναζήτηση των Windows. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις διαδικασίες σε συστήματα Windows 10, αν και αυτό θα καθιστούσε άχρηστη την Cortana με αυτόν τον τρόπο. Εάν έχετε ένα παλαιότερο υπολογιστή, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε την αναζήτηση των Windows και μετά να προβείτε σε αναβάθμιση του λειτουργικού σας συστήματος.

Ένα άλλο ζήτημα με τη χρήση ενός υπολογιστή για τα Windows 10 είναι η Cortana. Η Cortana χρησιμοποιεί μια ποικιλία μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων και της αναζήτησης των Windows. Σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε την Cortana αν αυξάνει την χρήση της CPU.

Η επιλογή δείξε μου Συμβουλές είναι μια δυνατότητα των Windows 10 που βοηθά τους χρήστες να συνηθίσουν τις νέες δυνατότητες και λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, για κάποιους, αυτή η εφαρμογή προκαλεί υψηλή χρήση της CPU και του δίσκου, καθιστώντας τα Windows 10 πολύ αργά.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Συμβουλές εύκολα από την αναζήτηση. 

α. Γράψτε στην αναζήτηση "Δείξε μου τις συμβουλές σχετικά με τα Windows."
β. και στην νέα καρτέλα που θα ανοίξει κάντε κλικ στη θέση "Off" και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα απενεργοποιηθούν οι Συμβουλές.

Το RuntimeBroker.exe έχει εδώ και καιρό ένα ζήτημα στα 8 / 8.1 και τώρα και στα Windows 10 για κάποιους χρήστες. Το RuntimeBroker χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των δικαιωμάτων για εφαρμογές, αλλά με κάποιο τρόπο σε συνδυασμό με το υλικό που χρησιμοποιείτε. Για ορισμένους χρήστες, το RuntimeBroker προκαλεί ζητήματα για τους άλλους, δεν το κάνει.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το RuntimeBroker.exe ωστόσο μπορεί να καταστραφούν κάποιες εφαρμογές των Windows 10. Αυτό γίνεται μέσω της regedit.

Πλοηγηθείτε στο:

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ TimeBroker] "Start" = dword: 00000003

Αλλαγή στη διεύθυνση:

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ TimeBroker] "Start" = dword: 00000004

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!