16/4/15

Προσθήκη γλώσσων πληκτρολογίου σε XP, Vista και Windows 7

Εδώ θα σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσετε και να αλλάξετε τις γλώσσες στο πληκτρολόγιό σας σε XP, Vista και Windows 7. Στα Windows Vista και 7 έρχονται προεγκατεστημένα με υποστήριξη για την προβολή μια μεγάλη ποικιλία γλωσσών. Προσθέτοντας μια γλώσσα εισόδου είναι λίγο πιο δύσκολο στα XP,
 
και απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων αρχείων ειδικά αν χρειάζεστε μια ασιατική γλώσσα. Πρώτα θα δείξουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια γλώσσα εισόδου στα Windows Vista και 7, είναι βασικά η ίδια και στις δύο εκδόσεις. Στη συνέχεια, θα δείξουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια γλώσσα σε XP, και επίσης πώς μπορείτε να προσθέσετε υποστήριξη σύνθετης γραφής.

Αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου στα Windows 7 και Vista

Είναι αρκετά απλό να προσθέσετε ή να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου στα Windows 7 ή Vista. Στα Windows 7, πληκτρολογήστε "γλώσσα του πληκτρολογίου" (input language) στο πλαίσιο αναζήτησης μενού Έναρξη και επιλέξτε "Αλλαγή πληκτρολογίων ή άλλων μεθόδων εισόδου".

Στα Windows Vista, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και πληκτρολογήστε "γλώσσα εισόδου" στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε "Αλλαγή πληκτρολογίων ή άλλων μεθόδων εισόδου". Αυτό λειτουργεί επίσης στα Windows 7.

Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή πληκτρολογίων για να προσθέσετε μια άλλη γλώσσα πληκτρολογίου ή να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γλώσσα σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να εισάγετε μια άλλη γλώσσα εισόδου ενώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ακόμη και προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου.

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για αλλαγή γλώσσας, πηγαίνετε πίσω στο διάλογο γλώσσες εισαγωγής, και επιλέξτε την καρτέλα "Ρυθμίσεις για προχωρημένους Κλειδί". Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για Caps Lock και να αλλάξετε ή να προσθέσετε ακολουθίες πλήκτρων για εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών.

Αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου στα Windows XP

Η διαδικασία για την αλλαγή της γλώσσας πληκτρολογίου στα Windows XP είναι ελαφρώς διαφορετική. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε "Ημερομηνία, Ώρα, Γλώσσα και Τοπικές ρυθμίσεις".

Επιλέξτε "Προσθήκη άλλες γλώσσες".

Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Λεπτομέρειες για να προσθέσετε μια άλλη γλώσσα. Στα XP δεν περιλαμβάνεται υποστήριξη για τις ασιατικές γλώσσες από προεπιλογή, έτσι ώστε αν χρειαστεί να προσθέσετε μία από τις γλώσσες αυτές έχουμε λεπτομέρειες για αυτό παρακάτω.

Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να προσθέσετε μια γλώσσα εισόδου.

Επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα από τη λίστα και επιλέξτε την επιθυμητή διάταξη πληκτρολογίου αν η γλώσσα σας προσφέρει πολλαπλές διατάξεις. Τώρα θα δούμε και τις δύο γλώσσες πληκτρολογίου σας στο εγκατεστημένο κουτί υπηρεσιών. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Προσθήκη για να πάει πίσω και να προσθέσετε περισσότερα, ή να μετακινήσετε τις επιλεγμένες γλώσσες σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω (για να αλλάξετε την προτεραιότητα του), ή απλά κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να προσθέσετε τη νέα γλώσσα.

Μόλις πατήσετε Εφαρμογή ή OK, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο δίπλα από το δίσκο του συστήματός σας με τα αρχικά του την προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου. Αν κάνετε κλικ, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών εισόδου. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τις γλώσσες εισόδου πατώντας Alt + Shift στο πληκτρολόγιο σας.

Προσθέστε υποστήριξη για XP για τις ασιατικές γλώσσες

Τα Windows XP δεν περιλαμβάνουν υποστήριξη για τις ασιατικές γλώσσες, αλλά μπορείτε να τις προσθέσετε εύκολα στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να πληκτρολογήσετε σε μία από αυτές τις γλώσσες, ή απλά θέλετε να διαβάσετε το κείμενο γραμμένο σε αυτές τις γλώσσες, αφού στα XP δεν θα εμφανίστουν αυτές τις γλώσσες σωστά, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε κινέζικα, ιαπωνικά, ή ακόμα και Κορεάτικα, ελέγξτε το "Εγκατάσταση αρχείων για γλώσσες της Ανατολικής Ασίας". Επιπροσθέτως αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια πολύπλοκη γλώσσα (όπως Αραβικά, Αρμένικα, Γεωργιανά, Εβραϊκά, Ταϊλάνδης και Βιετνάμ), ελέγξτε το "Εγκατάσταση αρχείων για σύνθετη γραφή από δεξιά προς τα αριστερά".

Επιλέγοντας μία από αυτές τις επιλογές θα ανοίξει ένα μήνυμα υπενθυμίζοντάς σας ότι αυτή η επιλογή θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δίσκο. Η υποστήριξη για πολύπλοκες γλώσσες θα απαιτήσει περίπου 10Mb ελεύθερο χώρο στο σκληρό δίσκο, αλλά η υποστήριξη γλωσσών Ανατολικής Ασίας μπορεί να απαιτούν μέχρι και 230 MB ή και περισσότερο ελεύθερο χώρο στο δίσκο. Κάντε κλικ στο OK και πατήστε Εφαρμογή για να εγκαταστήσετε τα αρχεία της γλώσσας σας.

Μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε το CD XP στη μονάδα CD για να εγκαταστήσετε τα αρχεία αυτά. Τοποθετήστε το δίσκο, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο ΟΚ. Τα Windows θα αντιγράψουν αυτόματα τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των γραμματοσειρών για αυτές τις γλώσσες ... στη συνέχεια, θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να οριστικοποιήθουν οι ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι, και στη συνέχεια, ανοίξτε ξανά το "Add άλλες γλώσσες", όταν ο υπολογιστής σας κάνει επανεκκίνηση, για να προσθέσετε μια γλώσσα όπως και πριν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!