19/4/15

Τι να κάνετε πριν την πώληση του Smartphone σας

Είστε έτοιμοι να πουλήσετε ή να χαρίσετε το παλιό σας smartphone, πριν το κάνετε όμως είναι σημαντικό να πάρετε ορισμένες προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θα παραμένουν ασφαλή. Να θυμάστε ότι με το κατάλληλο λογισμικό, μπορούν να ανακτηθούν οποιαδήποτε ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να έχουν διαγραφεί.


Απλή διαγραφή των δεδομένων σας δεν είναι αρκετή. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν τα διαγράψετε εντελώς, έτσι ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε στο νέο σας τηλέφωνο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο smartphone σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από την πώληση του smartphone σας είναι η δημιουργία ενός αντιγράφου ασφαλείας. Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας είναι να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Google Drive για Android τηλέφωνα, ή στο λογαριασμό σας στο iCloud, εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε οτιδήποτε σημαντικό στο τηλέφωνό σας, όπως φωτογραφίες, σελιδοδείκτες, εφαρμογές, κωδικούς πρόσβασης.

Για τα Android τηλέφωνα, πάμε στις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Google. Εδώ, επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να συγχρονίσετε.

Για τα iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> iCloud και στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σε αυτό το υπομενού, επιλέξτε Back Up Now (στο τέλος της λίστας). Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες, ανάλογα με την ταχύτητα σας στο διαδίκτυο και την ποσότητα των δεδομένων που έχετε αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας.

Αντί να χρησιμοποιεί το Google Drive ή το iCloud για να αποθηκεύετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Flickr. Το Google Drive και το iCloud σας προσφέρουν μόνο μερικά gigabyte δωρεάν χώρου αποθήκευσης, όταν το Flickr, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε 1TB αποθήκευσης δωρεάν. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες αυτές μόνο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κρίσιμων εφαρμογών και των ρυθμίσεων σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στον υπολογιστή σας

Απλά συνδέστε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή σας με το καλώδιο USB, βρείτε τα σημαντικά δεδομένα που θέλετε να αποθηκεύσετε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα iPhone, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό iTunes για αυτό το βήμα. 

Επιπροσθέτως επειδή τα Android τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην κλοπή των δεδομένων, έτσι σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων, όπως Lookout Security & Antivirus, για να προστατέψετε τα δεδομένα σας. Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα iPhone, η διαδικασία είναι ως εξής: αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας στο iCloud και στη συνέχεια διαγράψτε το λογαριασμό από το τηλέφωνο. Μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, Γενικά, Επαναφορά και στη συνέχεια πατήστε Διαγραφή όλων των περιεχομένων του και Settings. Αυτό θα διαγράψει τα πάντα που έχετε αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας, όπως φωτογραφίες, βίντεο, εφαρμογές, κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας. Για έναν πλήρη οδηγό για τη διαδικασία, δείτε την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Apple.

Αφαιρέστε την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης σας

Στο τελικό στάδιο, θα πρέπει να αφαιρέσετε την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης από το τηλέφωνό σας. Η κάρτα SIM θα πάει στο νέο σας τηλέφωνο και μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις κάρτες μνήμης σας. Σημαντικό, είναι πολύ εύκολο να ανακτηθούν τα δεδομένα από τις κάρτες μνήμης σας, γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να περνάνε σε ξένα χέρια.

Παρακαλώ σημειώστε: Μην διαγράψετε όλα τα δεδομένα όπως φωτογραφίες σας, τις επαφές ή τις υπενθυμίσεις με το χέρι, καθώς θα οδηγήσει και σε διαγραφή από τους διακομιστές iCloud και δεν θα πάρετε τα δεδομένα στη νέα σας συσκευή ή οποιαδήποτε άλλη iCloud συνδεδεμένη συσκευή όπως το iPad ή το Mac σας. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για την Android συσκευή σας, αν χρησιμοποιείτε το Google Drive για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ακόμη και μετά τη λήψη όλων αυτών των προφυλάξεων, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι ασφαλής η συσκευή σας από κλοπή δεδομένων. Η ερώτηση που θα πρέπει να αναρωτιέστε αν πρέπει πραγματικά να πουλήσει το παλιό σας τηλέφωνο είναι αν αξίζει το ρίσκο σε σχέση με την ανταμοιβή. Αν ακολουθήσετε τον οδηγό μας όμως, οι πιθανότητες να πέσουν θύματα κλοπής δεδομένων θα μειωθεί δραματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!