19/4/15

Πώς να δημιουργήσετε μια VPN σύνδεση στο Android και οι καλύτερες εφαρμογές για να το κάνετε

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα έχουν πλέον γίνει ένα ουσιαστικό μέσο για την περιήγηση στο διαδίκτυο. Με τις πολλές χώρες που περιορίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και υπηρεσίες, οι λύσεις VPN έχουν αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό μέσο για να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα και το περιορισμό τους.


Με την άνοδο των smartphones, οι πάροχοι υπηρεσιών VPN έχουν επίσης επεκταθεί και σε φορητές συσκευές. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν την ιδιωτική ζωή και την πρόσβαση τους σε πληροφορίες οι οποίες απαγορεύονται από την χώρα τους.

Απομακρυσμένη πρόσβαση  στο διαδίκτυο μέσω του Android

Όλα τα λειτουργικά συστήματα που βρίσκονται στα κινητά τηλέφφωνα, υποστηρίζουν τη σύνδεση VPN και οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών VPN έχουν δημιουργήσει για τα κινητά συμβατές θύρες δικτύου σε διακομιστές τους. 

Χειροκίνητη σύνδεση VPN για το Android

Τα Android τηλέφωνα επιτρέπουν τη ρύθμιση του χρήστη σύνδεσης VPN είτε χειροκίνητα είτε μέσω εφαρμογών που αυτοματοποιούν τη διαδικασία. Είναι πάντα πιο εύκολο να διαχειριστεί κάποιος μια VPN σύνδεση μέσω εφαρμογών. 

Για να ρυθμίσετε τη σύνδεση VPN σας με μη αυτόματο τρόπο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πηγαίνετε στο κινητό σας και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις

Πατήστε Περισσότερα για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές του Δικτύου 

Πατήστε VPN και στη συνέχεια Προσθήκη VPN Προφίλ 

Πληκτρολογήστε το όνομα της υπηρεσίας VPN και επιλέξτε τον τύπο της σύνδεσης 

Τώρα κάντε είσοδο στη διεύθυνση του διακομιστή και επιλέξτε τη λειτουργία της κρυπτογράφησης

Αποθηκεύστε το προφίλ.

Θα δείτε το προφίλ στη λίστα των υπηρεσιών VPN και ακριβώς από πάνω προσθέστε προφίλ VPN

Τώρα κάντε κλικ στο προφίλ για να συνδεθείτε

Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται από την εταιρεία VPN και πατήστε Σύνδεση

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης (όνομα χρήστη & password) για να συνδεθείτε χωρίς να χρειάζεται να τα εισάγετε κάθε φορά.

Αυτόματη Ρύθμιση VPN μέσω εφαρμογών τρίτων

Κάθε πάροχος υπηρεσιών VPN έχει τη δική της εφαρμογή στο Play Store. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες VPN είναι το OpenVPN και το HideMyAss οι οποίες κατά την διαδικασία εγκατάστασης τους απαιτούν ελάχιστες πληροφορίες.

OpenVPN

Το OpenVPN είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία κυρίως μεταξύ των επιχειρήσεων και των χρηστών. Υπάρχουν πολυάριθμοι servers σε όλο τον κόσμο, με φθηνή τιμολόγηση και γρήγορες συνδέσεις ακόμα και στις ώρες αιχμής.

Ο πελάτης OpenVPN διαθέσιμο για την επιφάνεια εργασίας είναι επίσης ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα πελάτες για τη σύνδεση με άλλους διακομιστές. Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν VPN API και τους διακομιστές τους να δημιουργήσουν το δικό τους υπηρεσίες VPN

HideMyAss

Είναι δημοφιλής μεταξύ των χρηστών για την ευκολία χρήσης και τη συμβατότητα της πλατφόρμας. Οι συνδέσεις VPN διανέμονται ανάμεσα σε εκατοντάδες servers σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου επιτρέπουν στο χρήστη να συνδεθεί εύκολα σε οποιοδήποτε άλλο server ανάλογα με το φορτίο.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν διακομιστές που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία τους για να αποκτήσουν τη μέγιστη ταχύτητα για την πρόσβαση και τη λήψη δεδομένων. 

VYPRVPN

Η Vyprvpn παρέχει απαραίτητο έλεγχο και εύκολη πρόσβαση, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Είναι ιδανικό για καθημερινή περιήγηση και κάθε ένας από τους servers της για να διατηρήσει το φορτίο του υλικού εξισορρόπησης μπορεί να ανακατευθύνει αυτόματα τους χρήστες μέσω άλλων διαθέσιμων servers. Η εφαρμογή έρχεται με γραφικά που παρέχουν γρήγορη πληροφόρηση σχετικά με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη συνδεσιμότητα και την πρόσβαση στα δεδομένα.

Συμπέρασμα

Οι VPNs συνδέσεις παρέχουν μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους χρήστες για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες VPN είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χώρες όπως η Κορέα και η Κίνα, όπου η κυβέρνηση έχει βάλει τεράστιους περιορισμούς στην πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες διαδικτύου. Επιπλέον, οι συνδέσεις VPN είναι ιδανικές για φορητές συσκευές και όχι τόσο πολύ για επιτραπέζιους υπολογιστές λόγω του χαμηλού εύρους ζώνης και του δικτύου που χρησιμοποιούνται κατά την περιήγηση μέσα από μικρές οθόνες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!