9/2/15

Μαθηµατικά & Word

Όσοι χρειάζονται ένα εργαλείο τέτοιας φύσης, το οποίο να µπορεί να εισάγει µε ευκολία στα έγγραφά τους μαθηματικούς τύπους ή ακόµα και να σχεδιάζει γραφικές παραστάσεις δύο ή τριών διαστάσεων, αρκεί να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο. 

Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα τέτοιο εργαλείο για τα Office 2007 και Office 2010Συγκεκριμένα, διαθέτει το Mathematics Add-In for Word and OneNote (Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17786), το οποίο συνεργάζεται µε τα Word 2007Word 2010 αλλά και το OneNote 2010.

Η εγκατάστασή του είναι αρκετά εύκολη, αφού το αρχείο που θα κατεβάσετε είναι ένα απλό εκτελέσιµο, ενώ θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστηµένο στο σύστηµά σας το Microsoft .NETFramework 3.5 SP1 ή νεώτερη έκδοση. Στο menu θα βρείτε µετά την εγκατάσταση ένα νέο tab µε όνοµα Mathematics. Πατώντας το, θα δείτε τις διαθέσιµες επιλογές.

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πατήστε το πλήκτρο Graph και από τις επιλογές που υπάρχουν εκεί θα διαπιστώσετε ότι µπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε γραφικές παραστάσεις 2D και 3D

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Στο tab Mathematics, όπως θα δείτε, υπάρχουν αρκετές επιλογές, που δίνουν την ευχέρεια στον τελικό χρήστη να εισάγει στα έγγραφά του τους περισσότερους τύπους μαθηματικών εξισώσεων. Θα βρείτε, λοιπόν, δυνατότητα εισαγωγής πραγµατικών [R] και µιγαδικών [C] αριθµών από τα πλήκτρα Real και Complex αντίστοιχα, ενώ µπορείτε να ορίσετε τα δεκαδικά ψηφία τα οποία µάλιστα θα εµφανίζονται και στην γραφική παράσταση, από το πλήκτρο Decimal places. Επιπλέον, για τις γωνίες µπορείτε να επιλέξετε να εµφανίζονται σε RAD[πλήκτρο Radians], µοίρες του κύκλου [πλήκτρο Degrees] ή σε Grads[πλήκτρο Gradians]. Από το πλήκτρο Equation µπορείτε να επιλέξετε τον τύπο της εξίσωσης, ενώ στο Compute θα βρείτε δυνατότητα εισαγωγής από ολοκληρώµατα µέχρι και πίνακες – για αρκετά από αυτά µπορεί να γίνουν και αυτόµατοι υπολογισµοί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!