10/2/15

Αντιμετάθεση πίνακα περιεχομένων στο Excel

Aς υποθέσουµε, λοιπόν, ότι θέλετε να έχετε τον ίδιο πίνακα στο ίδιο φύλλο εργασίας σε δύο εκδόσεις: µια κανονική και µια στην οποία θα έχει αντιµετάθεση των περιεχοµένων του.

Θα πρέπει, όµως, αυτό να γίνεται µε τέτοιο τρόπο, ώστε όταν αλλάζετε την τιµή στο κελί του πρώτου πίνακα, να αλλάζει αυτόµατα στο αντίστοιχο κελί του δεύτερου πίνακα. Επιλέξτε τον πίνακα και µετρήστε τις στήλες και τις γραµµές του. Ας υποθέσουµε ότι σχηµατίζεται στην περιοχή B10:M25, οπότε έχει 16 γραµµές και 11 στήλες.

Eπιλέξτε τον πίνακα που έχει αντιµεταθέσει, πηγαίνετε στο πάνω αριστερό κελί και πληκτρολογήστε τον τύπο =(TRANSPOSE(Β10:Μ25), όπου στη σχετική περιοχή βάζετε φυσικά την περιοχή κελιών του δικού σας πίνακα.

 Μην πατήσετε Enter αλλά Ctrl+Shift+Enter. 
To Εxcel θα κυκλώσει τον τύπο µε άγκιστρα για να δηλώσει ότι πρόκειται για τύπο πίνακα.
Αυτό σηµαίνει ότι κάθε αλλαγή που κάνετε στον αρχικό πίνακα θα εµφανίζεται και στην έκδοση που αντιµετατίθεται. Δεν µπορείτε, ωστόσο, να κάνετε αλλαγές απευθείας στον πίνακα που έχετε αντιµεταθέσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!