11/2/15

Εξοικονόμηση χώρου στον HDD

Συχνά αγχώνει η διαρκής μείωση του χώρου του σκληρού δίσκου. Ειδικά σε υπολογιστές που μετρούν κάποια χρόνια λειτουργίας, η ανάγκη για περισσότερο χώρο γίνεται επιτακτική. Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποτελούν λύση στο πρόβλημα. Επίσης, η τακτοποίηση των στοιχείων που έχουμε φυλαγμένα στον υπολογιστή μας, θα βοηθήσει έτσι ώστε οτιδήποτε άχρηστο ή περιττό, πρόγραμμα ή αρχείο οποιασδήποτε μορφής, να διαγράφεται και να προσφέρει τη θέση του σε κάτι άλλο πιο χρήσιμο.

Μια διαδικασία για να κερδίσει κανείς χώρο στο σκληρό του δίσκο είναι η εφαρμογή του εργαλείου Disc Cleanup. Το εργαλείο αυτό κάνει αναζήτηση στο δίσκο για αρχεία που μπορούν να διαγραφούν με ασφάλεια. Τέτοια αρχεία είναι προσωρινά αρχεία διαδικτύου (Internet Temporary Files), προσωρινά ή προαιρετικά αρχεία των Windows, οτιδήποτε υπάρχει στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Κάντε κλικ στο μενού start και, στη συνέχεια, στο χώρο του search, πληκτρολογήστε cleanmgr και κατόπιν enter. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να διαγραφούν και πατήσττε OK και Delete Files.
Επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά αντί ΟΚ επιλέξτε Clean up system files, και ακολούθως More Options. Στην ενότητα System Restore and Shadow Copies, επιλέξτε Clean up, Delete και ΟΚ. Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα System Restore Points, εκτός από το τελευταίο. Γι' αυτό, θα πρέπει να είστε βέβαιοι πριν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από ιούς.
Για να πάτε ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιήστε το εργαλείο TFC, το οποίο διαγράφει επιπρόσθετα άχρηστα για τον υπολογιστή στοιχεία.
Οδηγίες χρήσης:
1. Κατεβάστε το TFC από 
http://www.mediafire.com/do…/y3xh8e8oq52lj38/TFC+%281%29.exe και φυλάξετε το στο desktop σας
2. Κλείστε όλες τις ανοικτές εφαρμογές.
3. Κάντε διπλό κλικ στο TFC και επιλέξτε Start.
4. Όταν η διαδικασία τελειώσει, πατήστε ΟΚ και κάνετε restart τον υπολογιστή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!