13/2/15

Αργεί να εκκινήσει ο υπολογιστής σας. Να τι πρέπει να κάνετε


Ένας βασικός λόγος που προκαλεί μειωμένες επιδόσεις στον υπολογιστή μας, είναι περιττά προγράμματα που ξεκινούν μαζί με τον υπολογιστή μας, τα λεγόμενα startup programs. 

Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις
Θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο “system configuration” που υπάρχει προεγκατεστημένο στα Windows. Για να το τρέξουμε:
Πατάμε WIN + R για να εμφανιστεί το παράθυρο της εκτέλεσης
Πληκτρολογούμε “msconfig” και πατάμε ΟΚ
Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πάμε στην καρτέλα “εκκίνηση” (ή startup)

Windows 8, 8.1

Στα Windows 8 πατήστε CTRL + SHIFT + ESC για να εμφανιστεί ο Task Manager, και στην συνέχεια πηγαίνετε στην καρτέλα εκκίνηση (ή startup)

Τι αλλαγές πρέπει να κάνω; 

Εδώ λοιπόν εμφανίζονται τα προγράμματα που ξεκινούν μαζί με τον υπολογιστή μας. Όσα έχουν στα αριστερά “τικ” είναι ενεργοποιημένα, ενώ όσα δεν έχουν δεν ξεκινούν. 
Ενδεικτικό παράδειγμα σε Windows 7
Στα Windows 8 εμφανίζονται όλα μαζί και αναγνωρίζουμε ποια είναι ενεργοποιημένα και ποια όχι από την καρτέλα “Status”. Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε/ενεργοποιήσουμε κάποιο το επιλέγουμε και πατάμε το κουμπί κάτω δεξιά.
Ενδεικτικό παράδειγμα σε Windows 8
Ποια πρέπει να κρατήσουμε; Αυτό είναι στην κρίση μας. Για την σωστή λειτουργία του υπολογιστή συνίσταται να κρατήσετε όσα είναι της Microsoft, όσα αναγνωρίζετε ότι είναι από κάποιον οδηγό κάποιας συσκευής που χρησιμοποιείτε (για παράδειγμα Nvidia ή ΑΤΙ για την κάρτα γραφικών σας, HP για κάποιο πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή που μπορεί να έχετε κλπ.) καθώς επίσης και οι διεργασίες από το antivirus που χρησιμοποιείτε. Όσο αφορά τα υπόλοιπα εξαρτάται καθαρά από εσάς τι θα πρέπει να κρατήσετε και τι όχι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!