20/2/15

Android malware κατασκοπεύει ακόμη και με το τηλέφωνο κλειστό


Ένα ιδιαίτερο ύπουλο νέο Android malware κυκλοφορεί τελευταία και μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις ή να τραβήξει φωτογραφίες ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειστή, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ασφάλειας AVG.


Κάθε φορά που οι χρήστες πατούν το πλήκτρο για απενεργοποίηση της συσκευής τους, ένα ψεύτικο πλαίσιο εμφανίζεται και με επιβεβαίωση της επιλογής ακολουθείται κανονικά η διαδικασία, μόνο που στο τέλος η συσκευή φαίνεται απενεργοποιημένη ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε λειτουργία.

Σε αυτή την κατάσταση, το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο σας για να στείλει μηνύματά σας σε τρίτους, να ηχογραφήσει μια κλήση ή να τραβήξει μια φωτογραφία, ουσιαστικά μετατρέπει το τηλέφωνό σας, σε μια συσκευή που σας κατασκοπεύει.

Η εταιρεία AVG, η οποία δημοσίευσε απόσπασμα του κώδικα που δείχνει μερικές από τις λειτουργίες του κακόβουλου λογισμικού, το όνομα της απειλής είναι το Android / PowerOffHijack.A. Σύμφωνα με την εταιρεία, μολύνει συσκευές που τρέχουν Android με εκδόσεις κάτω του 5.0 και απαιτεί δικαιώματα root για να δράσει.

Εκπρόσωπος της εταιρείας AVG δήλωσε ότι περίπου 10.000 συσκευές μολύνθηκαν μέχρι σήμερα, ως επί το πλείστον στην Κίνα, όπου το κακόβουλο λογισμικό εισήχθη για πρώτη φορά και προσφέρεται (επί πληρωμή παρακαλώ) μέσω των τοπικών επίσημων καταστημάτων.

Η τελευταία έκδοση του AVG antivirus μπορεί να ανιχνεύσει αυτήν την απειλή, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να συνιστά στους χρήστες να βγάζουν την μπαταρία του τηλεφώνου τους, αν θέλουν να κοιμούνται "ήσυχοι".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!