14/3/20

Οι τύποι Excel: Οι πιο δημοφιλείς λειτουργίες και εργαλεία με παραδείγματα

Το Excel διαθέτει πάνω από 475 φόρμουλες στη βιβλιοθήκη του, από απλά μαθηματικά μέχρι πολύπλοκα στατιστικά, από το IF, AND, OR, NOT λειτουργίες. COUNT, AVERAGE και MIN / MAX. Οι βασικές λειτουργίες που αναφέρονται παρακάτω είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές του Excel αυτές που όλοι πρέπει να γνωρίζουν




TODAY / NOW

Υπάρχουν 24 λειτουργίες ημερομηνίας και ώρας που εμφανίζονται στο αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα Τύποι - Ημερομηνία & Ώρα: 11 μορφές ημερομηνιών, 10 μορφές ώρας. Η λειτουργία TODAY αποδίδει την τρέχουσα ημερομηνία με μορφή ημερομηνίας ενώ η λειτουργία NOW αποδίδει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα με την μορφή ημερομηνίας και ώρας. 

1. Πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο στο κελί A1: =TODAY() και πατήστε Enter.

2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε πάνω από αυτή τη λειτουργία στο A1 με = NOW ().

Για να λειτουργήσουν σωστά αυτοί οι δύο τύποι, πρέπει να εισαχθούν στην κυψέλη Home, δηλαδή στο A1, διαφορετικά δεν θα ενημερώνονται αυτόματα όταν υπολογίζεται εκ νέου το υπολογιστικό φύλλο. Πατήστε το πλήκτρο Shift-F9 για να υπολογίσετε / επανυπολογίσετε το ενεργό υπολογιστικό φύλλο μόνο ή πατήστε το πλήκτρο F9 για ολόκληρο το βιβλίο εργασίας. Αφού εισάγετε μία από αυτές τις λειτουργίες στο A1, μπορείτε στη συνέχεια να διαμορφώσετε ξανά την ημερομηνία και την ώρα ή να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση. 
3. Τοποθετήστε το ποντίκι σας στην ημερομηνία ή ώρα που θέλετε να αλλάξετε και επιλέξτε Αρχική σελίδα - Μορφοποίηση - Μορφοποίηση κελιών.

4. Μετακινηθείτε στη λίστα με τις μορφές ημερομηνίας / ώρας στο παράθυρο διαλόγου Τύπος και επιλέξτε τη μορφή που ταιριάζει καλύτερα στο σχέδιό σας.

Λειτουργίες SUM

Πιθανώς η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λειτουργία στο Excel (ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα υπολογιστικού φύλλου), = SUM κάνει ακριβώς αυτό: Συγκεντρώνει μια στήλη, μια σειρά ή ένα εύρος αριθμών αλλά δεν δίνει μόνο το άθροισμα. Επίσης, αφαιρεί, πολλαπλασιάζει και διαιρεί. Μπορείτε επίσης να πάρετε τα ίδια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μόνο το σύμβολο συν (+) στη θέση της συνάρτησης SUM. Για παράδειγμα, και οι δύο τύποι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: = SUM (A1+B1) και = + (A1+B1). 
Μπορείτε να εισάγετε τη λειτουργία SUM (ή το σύμβολο +) χειροκίνητα ή να την επιλέξετε από το μενού τύποι, Μαθηματικές και τριγωνομετρικές συναρτήσεις, ή επιλέξτε (από το μενού εισαγωγή συνάρτησης, μετά μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα και επιλέξτε από εκεί.

Εάν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια μόνο στήλη αριθμών, τοποθετήστε τον κέρσορα στο κελί στο κάτω μέρος της στήλης, κάντε κλικ στο κουμπί AutoSum> SUM και πατήστε Enter. Το Excel πλαισιώνει τη στήλη των αριθμών στα πράσινα σύνορα και εμφανίζει τον τύπο στο τρέχον κελί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!