21/3/19

Πώς Απενεργοποιώ 5 Ενοχλητικά Χαρακτηριστικά Των Windows 10

Τα Windows 10 είναι μία από τις καλές εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft. Δεν έχουν τα προβλήματα απόδοσης των Windows Vista. Δεν παριστάνουν πως όλοι οι υπολογιστές είναι tablet, όπως τα Windows 8. Κανένα λογισμικό δεν είναι τέλειο, όμως, και υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά των Windows 10 που είναι τουλάχιστον ενοχλητικά. Δείτε πώς να τα ξεφορτωθούμε.


Πώς απενεργοποιώ την αυτόματη επανεκκίνηση του Windows Update
Οι ενημερώσεις των Windows βοηθούν στο να διατηρούμε ασφαλή τον υπολογιστή μας. Οι περισσότερες αφορούν την επίλυση ζητημάτων ασφαλείας, ορισμένα εκ των οποίων εξαιρετικά σοβαρά, και είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού. Και, όχι, ο μύθος πως οι ενημερώσεις επιβραδύνουν το λειτουργικό σύστημα, πόσο μάλλον εσκεμμένα, δεν είναι παρά μια θεωρία συνωμοσίας, που διαιωνίζεται από ανίδεους. Στο κάτω-κάτω, όταν ένα λειτουργικό σύστημα σταματάει να δέχεται ενημερώσεις, είναι επισήμως νεκρό, και οφείλουμε να το αντικαταστήσουμε. Απενεργοποιώντας μόνοι μας τις ενημερώσεις, είναι σαν να σκοτώνουμε το λειτουργικό σύστημα πριν της ώρας του.

Αν και οι ενημερώσεις αποτελούν ένα από τα πιο απαραίτητα χαρακτηριστικά των Windows, η πλειοψηφία τους απαιτεί επανεκκίνηση του υπολογιστή μας μετά την εγκατάσταση. Ευτυχώς υπάρχει λύση, και όχι, δεν είναι η απενεργοποίηση του Windows update.
Ώρες Ενεργής Χρήσης
Η συγκεκριμένη δυνατότητα μας επιτρέπει να πούμε στα Windows ποιες είναι οι ώρες που χρησιμοποιούμε συνήθως τον υπολογιστή μας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, δεν θα γίνει αυτόματη επανεκκίνηση, ακόμα και μετά από εγκατάσταση ενημερώσεων. Ανοίγουμε την έναρξη και πατάμε στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, ακριβώς πάνω από το εικονίδιο του τερματισμού λειτουργίας.

Στην συνέχεια, επιλέγουμε Ενημέρωση και Ασφάλεια, ή Security and Updates αν το λειτουργικό μας είναι στα Αγγλικά. Τέλος, διαλέγουμε «Αλλαγή ωρών ενεργής χρήσης». Στο παράθυρο που εμφανίζεται, ρυθμίζουμε κατάλληλα την ώρα έναρξης και λήξης.

Πώς απενεργοποιώ το OneDrive στα Windows
Το OneDrive είναι από τα χαρακτηριστικά των Windows που χρησιμοποιεί η μειοψηφία των χρηστών. Ακόμα όμως και που δεν το χρησιμοποιούμε, αυτό φορτώνεται σαν εφαρμογή κάθε φορά στην εκκίνηση των Windows, απασχολώντας πόρους συστήματος.

Σίγουρα σε κάθε σύγχρονο σύστημα, οι πόροι που καταναλώνει είναι αμελητέοι. Και πάλι, όμως, γιατί να το έχουμε να τρέχει αν δεν το χρειαζόμαστε και δεν το θέλουμε; Όπως και τις περισσότερες εφαρμογές στην εκκίνηση των Windows. Αν λοιπόν δεν χρησιμοποιούμε το OneDrive, μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε, ή ακόμα και να το αφαιρέσουμε εντελώς από τον υπολογιστή μας.
Η πιο απλή μέθοδος για την απενεργοποίηση είναι να κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OneDrive, να επιλέξουμε ρυθμίσεις και να ξετσεκάρουμε την «Αυτόματη εκκίνηση του OneDrive κατά την είσοδο στα Windows». Αν αποφασίσουμε αργότερα να το επαναφέρουμε, ανοίγοντας το φάκελο του OneDrive και κάνοντας δεξί κλικ Ρυθμίσεις, θα ανοίξει το παραπάνω παράθυρο για να ενεργοποιήσουμε ξανά την αυτόματη εκκίνηση.

Απεγκατάσταση OneDrive
Εκτός από το να το απενεργοποιήσουμε, μπορούμε να διαγράψουμε τελείως το OneDrive από τον υπολογιστή μας. H απεγκατάσταση μπορεί να γίνει από τον πίνακα ελέγχου, όπως και σε κάθε άλλο πρόγραμμα.

Πώς μπαίνω στα Windows χωρίς κωδικό πρόσβασης
Αν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας, η χρήση κωδικού πρόσβασης μπορεί να προσφέρει μόνο ταλαιπωρία. Αν η λύση του PIN δεν μας αρκεί, μπορούμε να πραγματοποιούμε είσοδο χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε οτιδήποτε.

Κρατάμε πατημένο το κουμπί των windows και πατάμε το R. Στο παράθυρο Εκτέλεση που εμφανίζεται, γράφουμε netplwiz. Στη συνέχεια καταργούμε την επιλογή για υποχρεωτική χρήση κωδικού. Πατάμε ΟΚ και πληκτρολογούμε τον κωδικό πρόσβασής μας.

Πώς απενεργοποιώ τις ειδοποιήσεις των Windows 10
Οι ειδοποιήσεις είναι άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά των Windows που μπορούν να προκαλέσουν εκνευρισμό. Και εδώ, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τελείως τη λειτουργία, ή και να καθορίσουμε από ποιες εφαρμογές θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις. Στην αναζήτηση των Windows, γράφουμε Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων και ενεργειών (Notifications & action settings). Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορούμε να διαλέξουμε ποιες ειδοποιήσεις θα βλέπουμε και πότε.
Στο ίδιο παράθυρο, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις γρήγορες ενέργειες σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Πώς απενεργοποιώ τις διαφημίσεις στην έναρξη
Η Microsoft έχει στο μενού της έναρξης διάφορες αχρείαστες λειτουργίες. Μέσα σε αυτές είναι και η εμφάνιση διαφημίσεων για εφαρμογές του Microsoft Store. Για να απενεργοποιήσουμε τις διαφημίσεις, πατάμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και διαλέγουμε Εξατομίκευση (Personalize).

Από την αριστερή στήλη επιλέγουμε Έναρξη (Start). Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε πλήρως το τι θα βλέπουμε όταν ανοίγουμε την έναρξη. Για τις διαφημίσεις, απλώς απενεργοποιούμε την επιλογή Περιστασιακή εμφάνιση προτάσεων (Show suggestions occasionally in Start).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!