10/1/19

Πώς να απενεργοποιήσετε την προβολή εργασιών (timeline) στα Windows 10

Τα Windows 10 συλλέγουν ένα ιστορικό δραστηριοτήτων που έχετε εκτελέσει, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που έχετε ανοίξει και των ιστοσελίδων που έχετε δει στο Microsoft Edge. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να καταργήσετε τις δραστηριότητες από την Προβολή εργασιών.




προβολή εργασιών το λεγόμενο (timeline) προστέθηκε στην ενημέρωση των Windows 10 του Απριλίου του 2018. Μπορεί να συγχρονίσει τις δραστηριότητές σας μεταξύ των υπολογιστών σας, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συγχρονισμού. Από προεπιλογή, τα Windows διατηρούν το ιστορικό δραστηριοτήτων σας στον υπολογιστή σας.

Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (ή πατήστε το κουμπί των Windows + I στο πληκτρολόγιό σας) για να το ανοίξετε. Κάντε κλικ στην κατηγορία Προστασία προσωπικών δεδομένων.
Κάντε κλικ στην επιλογή Ιστορικό δραστηριότητας κάτω από τα δικαιώματα των Windows στην πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου να επιτρέπεται στα Windows να συλλέγουν τις δραστηριότητές μου από αυτόν τον υπολογιστή. Τα Windows δεν θα συλλέγουν πλέον νέες δραστηριότητες για το Timeline.
Ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της συλλογής δραστηριοτήτων, τα Windows εξακολουθούν να εμφανίζουν τις δραστηριότητες που έχει συλλέξει προηγουμένως στη χρονολογική σειρά σας. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη χρονολογική σειρά και συγχρονίζετε τους άλλους υπολογιστές σας, εμφανίζει επίσης δραστηριότητες από αυτούς τους άλλους υπολογιστές στη χρονολογική σειρά σας.
Για να αποτρέψετε το συγχρονισμό των δραστηριοτήτων από τον υπολογιστή σας, μεταβείτε σε οποιονδήποτε λογαριασμό της Microsoft που εμφανίζεται στην ενότητα Εμφάνιση δραστηριοτήτων από λογαριασμούς στη ρύθμιση Απαλοιφή.
Για να καταργήσετε όλες τις υπάρχουσες δραστηριότητες από το χρονικό σας πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί Απαλοιφή στο Απαλοιφή ιστορικού δραστηριότηταςΗ χρονολογική σειρά εξαφανίζεται από την προβολή εργασίας μετά την εκτέλεση των παραπάνω βημάτων. Εάν έχετε κενή επιφάνεια εργασίας και κοιτάξετε την Προβολή εργασιών, θα δείτε ένα μήνυμα Χρήση του υπολογιστή σας για να δείτε περισσότερες δραστηριότητες εδώ αλλά δεν θα εμφανιστούν δραστηριότητες μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά αυτή τη λειτουργία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!