9/6/18

Πώς να αναφέρετε τα βίντεο και τα σχόλια του YouTube

Στο YouTube υπάρχουν μερικά υπέροχα βίντεο, αλλά και μερικά πραγματικά ανούσια και πολλές φορές ακατάλληλα για μικρά παιδιά. Μπορείτε να βοηθήσετε όμως και εσείς αναφέροντας αυτό το απαράδεκτο περιεχόμενο.




Με 300 ώρες βίντεο που μεταφορτώνονται στο YouTube κάθε λεπτό, δεν υπάρχει τρόπος για να μπορέσει η Google να αστυνομεύσει και να αποκλείσει αποτελεσματικά όλα αυτά. Εάν πιστεύετε ότι ένα βίντεο είναι αντίθετο με τις Οδηγίες κοινότητας του YouTube, μπορείτε να το αναφέρετε. Οι ανθρώπινοι συντονιστές του YouTube (που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο) θα το αναθεωρήσουν. Εάν είναι αντίθετη προς τις Οδηγίες, θα καταργηθεί και το κανάλι του YouTube στο οποίο είναι «ανεβασμένο» το συγκεκριμένο βίντεο θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. 
Τι είναι οι Κοινοτικές Οδηγίες του YouTube
Οι Οδηγίες κοινότητας του YouTube είναι αρκετά ασαφείς. Η ασάφεια επιτρέπει στο Google κάποια περιθώρια για να καθορίσει ποιο περιεχόμενο επιτρέπει στην πλατφόρμα. Τα πράγματα τα οποία απαγορεύονται ρητά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του  YouTube περιλαμβάνουν:

Γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο
Επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο
Βίαιο περιεχόμενο
Παρενόχληση και εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο (Bulling)
Απάτη
Απειλές
Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
Παραβιάσεις απορρήτου
Παιδική απειλή
Αν βλέπετε βίντεο που παραβιάζουν αυτές τις οδηγίες (ή άλλα πράγματα που νομίζετε ότι είναι αμφισβητήσιμα), μπορείτε να τα αναφέρετε.
Πώς να αναφέρετε ένα βίντεο YouTube
Για ένα χαρακτηριστικό που είναι τόσο σημαντικό, η επιλογή να αναφέρετε ένα βίντεο στο YouTube είναι κρυμμένη, επομένως είναι εύκολο να την παραβλέψετε αν δεν ξέρετε ότι είναι εκεί.

Καταρχάς, πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να αναφέρετε ένα βίντεο. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στις τρεις μικρές κουκίδες κάτω από το βίντεο.
Στο αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Αναφορά.

Για να αναφέρετε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά YouTube, πρέπει να πατήσετε πρώτα το βίντεο για να εμφανιστούν όλες οι επιλογές και τα στοιχεία ελέγχου. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις μικρές κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή ΑναφοράΌταν αναφέρετε το βίντεο, πρέπει να παρέχετε στο YouTube κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Επιλέξτε τον λόγο που πιστεύετε ότι παραβιάζει τις Οδηγίες κοινότητας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Προσθέστε τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που εξηγούν τα προβλήματα με το βίντεο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναφορά.
Οι συντονιστές του YouTube θα εξετάσουν την έκθεσή σας το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αναφέρετε ένα σχόλιο στο YouTube
Τα βίντεο δεν είναι το μόνο μέρος που βρίσκετε αμφισβητήσιμο περιεχόμενο στο YouTube. Το πεδίο σχολίων είναι εξίσου επιλήψιμο. Εάν βλέπετε ένα σχόλιο που αντίκειται στις Οδηγίες κοινότητας ή μοιάζει να είναι spam, θα πρέπει να το αναφέρετε. Για άλλη μια φορά, στην ιστοσελίδα, η επιλογή είναι λίγο κρυμμένη. Εάν κοιτάξετε μόνο ένα σχόλιο, δεν υπάρχει κανένας προφανής τρόπος να το αναφέρετε.

Μόλις τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από αυτό, εμφανίζονται τρεις μικρές κουκίδες στη δεξιά πλευρά.
Κάντε κλικ σε αυτές τις τελείες και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Αναφορά ανεπιθύμητου ή καταχρηστικού περιεχομένου». Επιλέξτε τον λόγο για τον οποίο αναφέρετε το σχόλιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναφορά.

Στην εφαρμογή για κινητά, τα πράγματα είναι λίγο πιο προφανή. Οι τρεις μικρές κουκκίδες δεν είναι κρυμμένες, απλώς αγγίξτε τις και έπειτα πατήστε Αναφορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!