18/2/18

Πώς να βάλετε την ημέρα της Εβδομάδος στο ρολόι της γραμμής εργασιών των Windows

Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ έναν υπολογιστή έχουν δει το ρολόι στο Taskbar, αλλά γνωρίζετε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τι να εμφανίζεται; Επομένως, αντί να τοποθετείτε το ποντίκι σας για να δείτε την ημέρα της εβδομάδας, μπορείτε να το κάνετε από προεπιλογή.





Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα που θα σας δείξω πιο κάτω για να βάλετε το όνομά σας στο ρολόι της γραμμής εργασιών ή να αφήσετε ένα αστείο μήνυμα φάρσας για τους φίλους σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Windows χρησιμοποιούν αυτό το πεδίο με διάφορους άλλους τρόπους, οπότε αν βάζετε κάτι παράξενο εκεί, μπορεί τυχαία να οριστεί ως μορφή ημερομηνίας σε ένα εξερχόμενο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή κάτι τέτοιο. 

Πάμε λοιπόν στον πίνακα Ελέγχου και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη Αλλαγή μορφών ημερομηνίας, ώρας ή αριθμού για τα Windows 10 (ρυθμίσεις - ημερομηνία και ώρα - αλλαγή ημερομηνίας και ώρας) που βρίσκεται κάτω από την ενότητα Ρολόι και περιοχή. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλήκτρο Επιπρόσθετες ρυθμίσεις στο τέλος του παραθύρου διαλόγου.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ημερομηνία του προκύπτοντος παραθύρου διαλόγου και τελικά είμαστε στον προορισμό μας. Το πεδίο "Ημερομηνίες μορφών -> Σύντομη ημερομηνία" σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης της ημερομηνίας χρησιμοποιώντας κωδικούς. Για παράδειγμα, εάν υποθέσουμε ότι σήμερα είναι η 9η Ιουλίου 2014, οι κώδικες αυτοί θα σήμαιναν τα εξής:

d = 18
dd = 18
ddd = Κυριακή
dddd = Κυριακή
Μ = 2
ΜΜ = 02
MMM = Φεβ
MMMM = Φεβρουάριος
y ή yy = 18
εεε ή εεεεε = 2018
Έτσι, εάν ήθελε να εμφανιστεί η ημερομηνία ως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 θα χρησιμοποιούσατε ως συμβολοσειρά "dddd, MMMM, d".

Εάν θέλετε να γράψετε ολόκληρη την ημερομηνία ως μορφή μεγάλης ημερομηνίας  θα μπορούσατε να αντιγράψετε στο πεδίο Μορφές ημερομηνίας το dddd, MMMM d, yyyy. 

Επίσης πηγαίνοντας στις επιλογές της ώρας δίπλα στα γνωστά μας ΠΜ και ΜΜ θα μπορούσατε να βάλετε το όνομα σας και να εμφανίζεται δίπλα στο ρολόι. Προσοχή όμως γιατί δέχεται μέχρι 12 χαρακτήρες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!