16/2/18

Πώς να κάνετε το ρολόι των Windows 10 να εμφανίζει δευτερόλεπτα

Το ρολόι της γραμμής εργασιών των Windows 10 μπορεί να εμφανίσει την ακριβή ώρα μέχρι και δευτερόλεπτα. Αυτό το χαρακτηριστικό απαιτεί μια παρέμβαση στο μητρώο και λειτουργεί μόνο στα Windows 10. Οι χρήστες των Windows 7 θα χρειαστεί αντ 'αυτού ένα βοηθητικό πρόγραμμα το T-Clock Redux για να γίνει αυτό.






Οι πρώτες εκδόσεις beta του ρολογιού της γραμμής εργασιών εμφάνιζαν δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε προβλήματα απόδοσης κατά τη δεκαετία του '90 και η λειτουργία αφαιρέθηκε πριν από την κυκλοφορία των Windows 95.

Ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η κακή χρήση του μπορεί να καταστήσει το σύστημα ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. Αν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) πριν, εξετάστε το ενδεχόμενο ανάγνωσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) προτού ξεκινήσετε. Και σίγουρα δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Μητρώου (και του υπολογιστή σας!) πριν κάνετε αλλαγές.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογώντας regedit στο πλαίσιο στο κάτω μέρος του μενού Έναρξη και πατώντας το Enter. Δώστε στον επεξεργαστή μητρώου την άδεια να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.
Στον Επεξεργαστή Μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή γραμμή για να μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Κάντε δεξί κλικ στο πλήκτρο Advanced στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε New - DWORD (32-bit) Value. Ονομάστε την τιμή ShowSecondsInSystemClock και πατήστε Enter. Κάντε διπλό κλικ στην τιμή που μόλις δημιουργήσατε, και εισάγετε στα δεδομένα τιμής(Value Data)  το 1 και πατήστε OK. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Θα πρέπει να επανεκκινήσετε  τον υπολογιστή σας πριν να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές σας.

Εάν θέλετε να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή, επιστρέψτε στο Registry Editor και είτε διαγράψτε την τιμή ShowSecondsInSystemClock είτε ορίστε τα δεδομένα αξίας σε 0.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!