18/11/17

Πώς να ξεκινάτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης δεν προσφέρει πλήρη προστασία απορρήτου, αλλά εμποδίζει το πρόγραμμα περιήγησις σας στο να αποθηκεύει το ιστορικό, τις αναζητήσεις, τα cookies και άλλα ιδιωτικά δεδομένα μεταξύ των περιόδων περιήγησης. Μπορείτε να έχετε πάντα το πρόγραμμα περιήγησις σας σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, εάν το προτιμάτε.







Google Chrome

Για να ενεργοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Google Chrome από προεπιλογή, πρέπει να προσθέσετε μια επιλογή γραμμής εντολών στη συντόμευση της. Αρχικά, εντοπίστε τη συντόμευση που χρησιμοποιείτε για την εκκίνηση του Google Chrome - είτε στη γραμμή εργασιών, είτε στην επιφάνεια εργασίας.
Εάν χρησιμοποιείτε μια συντόμευση στη γραμμή εργασιών, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στη συντόμευση του Google Chrome στη γραμμή εργασιών σας, κάντε δεξί κλικ στο Google Chrome στο μενού που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, επιλέξτε ΙδιότητεςΠροσθέστε την λέξη -incognito στο τέλος του κειμένου στο πλαίσιο και μία παύλα πριν από την λέξη incognitoΚάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας μετά την προσθήκη αυτής της επιλογής. Το Google Chrome θα ξεκινήσει τώρα σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης όταν το εκκινείτε από αυτήν τη συντόμευση. Εάν χρησιμοποιείτε άλλες συντομεύσεις για την εκκίνηση του Google Chrome, θα πρέπει επίσης να τις τροποποιήσετε.

Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή στο μέλλον, επεξεργαστείτε τις συντομεύσεις σας και καταργήστε στο κείμενο την λέξη -incognito που προσθέσατε.

Mozilla Firefox

Ο Firefox σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης μέσω του παραθύρου επιλογών. Κάντε κλικ στο μενού Επιλογές για να το ανοίξετε. Κάντε κλικ στην καρτέλα Απόρρητο & Ασφάλεια στην αριστερή πλευρά του παραθύρου για πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου. Στην περιοχή Ιστορικό, κάντε κλικ στο πλαίσιο Δεν θα διατηρεί ποτέ το ιστορικό. Θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox.
Ο Firefox θα χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις που χρησιμοποιεί στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης, για να ακυρώσετε αυτήν την αλλαγή, επιστρέψτε σε αυτό το παράθυρο και πείτε στο Firefox να θυμάται ξανά το ιστορικό σας.

Apple Safari

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο macOS περιλαμβάνει μια επιλογή που σας επιτρέπει να το ανοίγετε πάντα σε ιδιωτική λειτουργία περιήγησης. Για να το βρείτε, ανοίξτε το Safari και κάντε κλικ στο Safari Προτιμήσεις. Στο γενικό παράθυρο, κάντε κλικ στο πλαίσιο «Safari ανοίγει με» και επιλέξτε Ένα νέο ιδιωτικό παράθυρο. Όταν ανοίγετε το Safari στο μέλλον, θα ανοίγει σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης.
Για να ακυρώσετε αυτήν την αλλαγή στο μέλλον, επιστρέψτε εδώ και πείτε στο Safari να ανοίγει με το Ένα νέο παράθυρο.

Microsoft Edge

Η δυνατότητα να ανοίγετε πάντα το Edge σε λειτουργία περιήγησης InPrivate είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που η Microsoft Edge δεν προσφέρει ακόμη. Η Microsoft ενδέχεται μία μέρα να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα στο Edge σε μελλοντική ενημέρωση στα Windows 10.
Internet Explorer

Εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, θα πρέπει να προσθέσετε μια επιλογή γραμμής εντολών στις συντομεύσεις του Internet Explorer για να ενεργοποιήσετε την περιήγηση InPrivate από προεπιλογή. Εντοπίστε τη συντόμευση που χρησιμοποιείτε για την εκκίνηση του Internet Explorer, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ιδιότητες. Εάν χρησιμοποιείτε μια συντόμευση στη γραμμή εργασιών, θα χρειαστεί να κάνετε δεξί κλικ στο Internet Explorer στη γραμμή εργασιών, κάντε ξανά δεξί κλικ στο «Internet Explorer» και επιλέξτε Ιδιότητες.
Προσθέστε την λέξη -incognito στο τέλος του κειμένου στο πλαίσιο και μία παύλα πριν από την λέξη incognitoΚάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας μετά την προσθήκη αυτής της επιλογής. Ο Internet Explorer θα ξεκινήσει τώρα σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης όταν το εκκινείτε από αυτήν τη συντόμευση. Εάν χρησιμοποιείτε άλλες συντομεύσεις για την εκκίνηση του Internet Explorer, θα πρέπει επίσης να τις τροποποιήσετε.

Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή στο μέλλον, επεξεργαστείτε τις συντομεύσεις σας και καταργήστε στο κείμενο την λέξη -incognito που προσθέσατε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!