8/9/17

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση από απόσταση στον υπολογιστή σας από το τηλέφωνό σας

Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι χρειαζόμαστε ένα αρχείο από τον υπολογιστή μας και ο υπολογιστής δεν βρίσκεται κοντά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας απευθείας από το τηλέφωνο ή το tablet σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.



Επιλογή 1: Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome (Windows, Mac, Linux, Android, iPhone)

Είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, εντελώς ανώδυνο για να εγκατασταθεί και λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή από τα Windows, Mac, και Linux σε Android και iOS. Φυσικά, έχει και τα μειονεκτήματα της, όπως το γεγονός ότι πρέπει να είσαι χρήστης του Chrome. Ενώ υπάρχουν πολλοί χρήστες του Chrome, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και αρκετοί χρήστες που απλά δεν χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα. Πρώτον, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την επέκταση του Remote Desktop Chrome στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Διατίθεται από το Chrome Web Store και η εγκατάσταση διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα.

Μόλις εγκατασταθεί, θα ξεκινήσετε την εφαρμογή από το μενού εφαρμογών του Chrome.Την πρώτη φορά που θα το ξεκινήσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις απομακρυσμένες συνδέσεις στον υπολογιστή εγκαθιστώντας ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το Chrome θα σας καθοδηγήσει σε όλο το θέμα. Όταν το βοηθητικό πρόγραμμα έχει ληφθεί και εγκατασταθεί, η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN. 
Αφού εισαγάγετε τον PIN, θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να ενεργοποιηθεί η απομακρυσμένη σύνδεση. Μόλις τελειώσει, ο υπολογιστής σας - ανεξάρτητα από το όνομα του - θα εμφανιστεί στη λίστα. Μπορείτε να δείτε τόσο το φορητό υπολογιστή σας όσο και την επιφάνεια εργασίας σας. Από εκεί, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους υπολογιστές σας από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή ή κινητή συσκευή στην οποία έχετε συνδεθεί. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome πρέπει να ρυθμιστεί πριν τη χρησιμοποιήσετε δεν μπορείτε να την κάνετε απομακρυσμένα!
Πώς να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome

Τώρα που όλα έχουν ρυθμιστεί, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη της εφαρμογής Remote Desktop Chrome για το τηλέφωνό σας (Android ή iOS). Μόλις ξεκινήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να εμφανίζεται μια λίστα από τους υπολογιστές σας. Πατήστε εκείνο που πρέπει να συνδεθείτε. Θα σας ζητήσει εδώ τον κωδικό PIN σας, καθώς και την επιλογή να επιτρέπετε πάντοτε συνδέσεις από αυτήν τη συσκευή χωρίς έναν κωδικό PIN τον οποίο ειλικρινά δεν το προτείνω. Με το PIN που έχετε εισάγει, πατήστε «Connect».

Η σύνδεση θα είναι άμεση. Όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Διακοπή κοινής χρήσης στο κάτω μέρος. Η σύνδεση θα τερματιστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!