4/9/19

Τα πιο κοινά σφάλματα στο διαδίκτυο (και πώς να τα διορθώσετε) Μέρος 2ο

Στο Διαδίκτυο πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει διάφορα σφάλματα. Τα περισσότερα σφάλματα στο διαδίκτυο συνοδεύονται από έναν κωδικό κατάστασης HTTP. Συνήθως, θα δείτε ένα σφάλμα 4XX ή 5XX - ένα 4 ή 5 ακολουθούμενο από δύο επιπλέον ψηφία, όπως το 403.







403 forbitten

Ένα 403 σφάλμα συμβαίνει όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια σελίδα ή έναν πόρο (όπως πρόσβαση σε κάμερες) που δεν έχετε την άδεια πρόσβασης. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα. Είτε δεν έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον πόρο, είτε δεν έχετε πρόσβαση επειδή κάποιος έκανε αλλαγή κωδικών στον ιστότοπο.

Ακόμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ανανέωση της σελίδας: Το πάτημα του F5 ανανεώνει τη σελίδα στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης.

Διπλός έλεγχος της διεύθυνσης URL: Ορισμένες φορές μια λάθος διεύθυνση μπορεί να προκαλέσει ένα σφάλμα 403  forbitten. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL είναι σωστά γραμμένη. Οι περισσότεροι ιστότοποι περιορίζουν την πρόσβαση στους φακέλους τους για λόγους ασφαλείας και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για το σφάλμα 403.

Ελέγξτε τα δικαιώματά σας: Ορισμένοι ιστότοποι περιορίζουν την πρόσβαση στο περιεχόμενό τους μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες ή χρήστες που έχουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο πρόσβασης. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι ή δεν έχετε την άδεια, πιθανότατα θα δείτε ένα 403 Απαγορευμένο σφάλμα.

404 Not Found

Το σφάλμα 404 Not Found είναι το πιο συνηθισμένο που θα δείτε στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι ο διακομιστής δεν μπορούσε να βρει τον πόρο για τον οποίο αναζητούσατε. Να ξέρετε ότι θα λάβετε ένα σφάλμα 404 επειδή η διεύθυνση URL που πληκτρολογήσατε ή κάντε κλικ στο πρόγραμμα περιήγησις σας δεν υπάρχει στο διακομιστή.

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε:

Ανανέωση της σελίδας: Το πάτημα του F5 ανανεώνει τη σελίδα στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Συνήθως δεν θα βοηθήσει με ένα σφάλμα 404, αλλά χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο για να το δοκιμάσετε.

Διπλός έλεγχος της διεύθυνσης URL: Ορισμένες φορές μια λάθος διεύθυνση μπορεί να προκαλέσει ένα σφάλμα 404 not found. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL είναι σωστά γραμμένη. Οι περισσότεροι ιστότοποι περιορίζουν την πρόσβαση στους φακέλους τους για λόγους ασφαλείας και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για το σφάλμα 404. Δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στον ιστότοπο για τον τίτλο του άρθρου που αναζητάτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!