4/9/18

Διαχείριση Στηλών στο Microsoft Excel

Έχουμε ήδη δει αρκετά για το Microsoft Excel, σε αυτό το άρθρο θα δουλέψουμε με το πλάτος των στηλών. Το να βρούμε το πλάτος μίας στήλης είναι ιδιαίτερα εύκολο. Χρειάζεται απλά να κάνουμε παρατεταμένο κλικ στη γραμμή πλέγματος δίπλα από αυτή.



Ρύθμισης Πλάτους Στηλών Με Τράβηγμα του Πλέγματος
Έχοντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού μας στη γραμμή πλέγματος, και τραβώντας το αριστερά/δεξιά, μπορούμε να αλλάξουμε το πλάτος μίας στήλης.

Ομοίως, αν επιλέξουμε πολλές στήλες και σύρουμε το ποντίκι μας, μόλις το απελευθερώσουμε, αλλάζουμε το πλάτος όλων των επιλεγμένων στηλών ταυτόχρονα.

Αλλαγή Πλάτους Όλων των Στηλών του Φύλλου Εργασίας
Αν θέλουμε να αλλάξουμε το πλάτος όλων των στηλών του φύλλου εργασίας ώστε να είναι το ίδιο, πατάμε το πλαίσιο επιλογής όλου του φύλλου.

Στη συνέχεια, όπως και πιο πάνω, σέρνουμε το περίγραμμα οποιασδήποτε στήλης, και μόλις απελευθερώσουμε το κουμπί του ποντικιού, όλες οι στήλες θα γίνουν ίσες.

Ακριβής Ρύθμιση Πλάτους Στηλών
Σίγουρα είναι καλύτερο να ορίζουμε συγκεκριμένο πλάτος, από το να το ρίχνουμε στην τύχη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να ψάχνουμε σέρνοντας προς το σημείο που θέλουμε, ή να ορίσουμε με μερικά κλικ το ακριβές επιθυμητό πλάτος. Μπορούμε να ρυθμίσουμε ακριβώς το πλάτος μίας ή πολλών στηλών με τον εξής τρόπο: Επιλέγουμε όσες στήλες θέλουμε, κάνουμε δεξί κλικ στο γράμμα μίας εξ αυτών, και επιλέγουμε «πλάτος στήλης».

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, γράφουμε τη διάσταση που θέλουμε, και πατάμε ΟΚ. Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε αυτόματα το πλάτος μιας στήλης σύμφωνα με το περιεχόμενό της. Πηγαίνουμε τον δείκτη του ποντικιού μας στο πλαίσιο της στήλης, και κάνουμε διπλό κλικ.

Τέλος, η αυτόματη προσαρμογή μπορεί να γίνεται από μόνη της. Επιλέγουμε τη στήλη και πατάμε στη «Μορφοποίηση», και επιλέγουμε «Αυτόματη Προσαρμογή στο πλάτος της στήλης».
Πλέον, κάθε φορά που ολοκληρώνουμε το περιεχόμενο ενός κελιού της στήλης, το πλάτος της θα προσαρμόζεται αυτόματα, αν φυσικά αυτό χρειάζεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!