17/5/18

Πώς να χρησιμοποιήστε τους σελιδοδείκτες για να πλοηγηθείτε στα έγγραφα του Word γρηγορότερα

Είχατε ποτέ ένα μεγάλο έγγραφο Word και χρειάστηκε να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του γρήγορα; Εδώ θα δούμε πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε τμήματα εγγράφων σε εκδόσεις του Word 2003 και μετέπειτα.





Για να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη σε μια συγκεκριμένη περιοχή ενός εγγράφου του Word 2010, 2013 ή 2016, απλά τοποθετήστε το κέρσορα του ποντικιού όπου θέλετε να οδηγεί ο σελιδοδείκτης.

Στη συνέχεια, στην καρτέλα Εισαγωγή στη Κορδέλα, στην ενότητα Συνδέσεις, κάντε κλικ στο Σελιδοδείκτης.
Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου Σελιδοδείκτη και μπορείτε να του δώσετε ένα όνομα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε γράμματα και αριθμούς χωρίς κενά ή με ειδικούς χαρακτήρες. Αφού το ονομάσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
Επομένως, σε αυτό το παράδειγμα διαβάζουμε ένα διαφορετικό μέρος του εγγράφου και θέλετε να επιστρέψετε στο σελιδοδείκτη που μόλις κάναμε. Κάντε κλικ στο σελιδοδείκτη ξανά. Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Σελιδοδείκτης όπου μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον σελιδοδείκτη θέλετε να μεταβείτε. 

Σελιδοδείκτες στο Word 2007 & 2003
Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια στο Word 2007 & 2003. Ανοίξτε το έγγραφό σας, επιλέξτε όπου θέλετε ένα σελιδοδείκτη, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και, στη συνέχεια, στο σελιδοδείκτη στη κορδέλα.

Ένα από τα καθαρά πράγματα είναι όταν εισάγετε σελιδοδείκτες σε ένα έγγραφο του Word 2010, 2013 ή 2016, οι ίδιοι σελιδοδείκτες είναι επίσης διαθέσιμοι όταν ανοίγετε το έγγραφο στο Word 2003 ή το 2007. Χρειάζεστε το πακέτο συμβατότητας του Office για να ανοίξετε έγγραφα Word 2010, 2013 ή 2016 στο Word 2003 ή το 2007.

Μπορείτε να εμφανίσετε κρυμμένους σελιδοδείκτες και να πλοηγηθείτε σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο το έγγραφο και με αυτόν τον τρόπο. Το χαρακτηριστικό αυτό συμπεριλαμβάνεται και στο Word 2003, οπότε ανεξάρτητα από την έκδοση του Word που χρησιμοποιείτε, θα μπορείτε να πλοηγηθείτε γρήγορα σε μεγάλα έγγραφα.

Να θυμάστε ότι αν δημιουργήσετε ένα έγγραφο ως .docx στο Word 2007 ή νεότερη έκδοση και θέλετε να το ανοίξετε στο Word 2003, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει πρώτα το πακέτο συμβατότητας του Office.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!