13/9/17

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση από απόσταση στον υπολογιστή σας από το τηλέφωνό σας Μέρος 2ο

Όπως είπα στο προηγούμενο άρθρο δεν χρησιμοποιούν όλοι το Chrome. Για όλους τους άλλους, υπάρχει το TeamViewer. Όπως η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας στο Chrome, είναι διαθέσιμη σε όλους Windows, Mac, Android, iOS και ούτω καθεξής έτσι και το TeamViewer είναι διαθέσιμο σε όλα τα παραπάνω.




Δεν είναι τόσο δύσκολο να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε, αλλά η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας του Chrome είναι πολύ απλούστερη. Και η πολυπλοκότητα του TeamViewer σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να είστε ασφαλείς. 

Πώς να ρυθμίσετε το TeamViewer
Αρχικά, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο TeamViewer και λάβετε την τελευταία έκδοση του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο εγκατάστασης και τη χρήση της. Το TeamViewer είναι δωρεάν για προσωπική χρήση, οπότε αν το κάνετε αυτό στον προσωπικό σας υπολογιστή, χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή. 
Από προεπιλογή, το TeamViewer θα σας παράσχει απομακρυσμένο αναγνωριστικό και κωδικό PIN, αλλά αυτό είναι χρήσιμο μόνο εάν βρίσκεστε μπροστά από τον υπολογιστή σας η ιδέα είναι ότι μπορείτε να το παρέχετε σε κάποιον άλλο, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Για αυτό, θα πρέπει να ρυθμίσετε έναν λογαριασμό TeamViewer και να συνδέσετε τον υπολογιστή σας σε αυτό. Για να το ρυθμίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή στο μικρό δεξί παράθυρο. Φυσικά, αν έχετε ήδη λογαριασμό στο TeamViewer, μπορείτε απλά να συνδεθείτε.

Πώς να συνδέσετε τον υπολογιστή σας με το TeamViewer
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας, εγκαταστήστε την εφαρμογή για κινητά του TeamViewer στη συσκευή σας Android ή iOS και στη συνέχεια ενεργοποιήστε την. Πατήστε το κουμπί Υπολογιστές στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, συνδεθείτε στο λογαριασμό που μόλις δημιουργήσατε. Στη συνέχεια, πατήστε στο Οι υπολογιστές μου, όπου θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο TeamViewer. Πατήστε εκείνο με το οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Η απομακρυσμένη σύνδεση θα διαρκέσει ένα λεπτό για να καθιερωθεί, αλλά μετά από αυτό θα είστε έτοιμοι.
Το κάτω μέρος της διεπαφής (και πάλι στο τηλέφωνο) θα εμφανίσει μια γρήγορη λίστα με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε: κλείσιμο, πληκτρολόγιο, ενέργειες (όπως συντομεύσεις πληκτρολογίου), Windows, ρυθμίσεις TeamViewer και απόκρυψη. Όταν ολοκληρώνετε την εργασία σας, απλά κάντε κλικ στο κουμπί X (ή πίσω) για να κλείσετε τη σύνδεση.

Πώς να μεταφέρετε τα αρχεία Πίσω και Μπρος με το TeamViewer
Με την εφαρμογή που έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο TeamViewer, πατήστε την επιλογή Αρχεία στο κάτω μέρος, στη συνέχεια Απομακρυσμένα αρχείαΑφού συνδεθείτε, πατήστε το κουμπί Οι υπολογιστές μου και στη συνέχεια επιλέξτε τον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να έχετε πρόσβαση. Από εδώ, είναι αρκετά απλό: περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων και πατήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε. Με τα αρχεία που έχουν επιλεγεί, πατήστε το κουμπί Τα αρχεία μου στο κάτω μέρος, έπειτα το εικονίδιο με το μικρό χαρτί στην κορυφή για να μεταφέρετε τα αρχεία στην επιθυμητή θέση.
Όταν τελειώσετε, απλώς πατήστε το κουμπί πίσω για να αποσυνδεθείτε. Παρόλο που ομολογουμένως χρησιμοποιώ την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome για όλες τις απομακρυσμένες ανάγκες μου (που είναι γενικά σπάνιες), παραδέχομαι ότι το TeamViewer είναι η ισχυρότερη επιλογή. Η επιλογή μεταφοράς αρχείων είναι εξαιρετικά εκτεταμένη και εύκολη στη χρήση. Απλά βεβαιωθείτε ότι, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από την δύναμη της TeamViewer, θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να την εξασφαλίσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!